Πάνω από 35 δισ. ευρώ έως το 2020 για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 20,6% το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο

Στο πλευρό της Ελλάδας στην πορεία προς την επίτευξη οικονομικής σταθερότητας, δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τα θέματα απασχόλησης Μάριον Τίσεν, απαντώντας στην ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την εφαρμογή όσων προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας για τα Κοινωνικά Δικαιώματα.

Μάριον Τίσεν: Αρνητικά ρεκόρ στις εργασιακές συνθήκες για τις χώρες του Νότου

«Ειδικά», όπως σημειώνει η επίτροπος, «σε χώρες του νότου, όπως η Ελλάδα, όπου σύμφωνα και με τελευταίες έρευνες σημειώνονται αρνητικά ρεκόρ με βάση τη λίστα της ΕΕ, σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες».

Κινητοποίηση περισσότερων από 35 δισ. ευρώ έως το 2020, στο πλαίσιο του σχεδίου για την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η επίτροπος προσθέτει ότι «η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει τη χρηματοπιστωτική και οικονομική της σταθερότητα», καθώς και ότι «έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 35 δισ. ευρώ έως το 2020, στο πλαίσιο του σχεδίου για την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ελλάδα, το οποίο προωθεί τις επενδύσεις και υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις για την προαγωγή της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της κοινωνικής κατάστασης».

«Ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων θα αποτελέσει την πυξίδα για την ανανεωμένη σύγκλιση προς καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης»

Η κ. Τίσεν τονίζει στην απάντησή της πως «ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων θα αποτελέσει την πυξίδα για την ανανεωμένη σύγκλιση προς καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω της ερώτησης του ζητούσε διευκρινίσεις αναφορικά με τον τρόπο που η Επιτροπή δεσμεύεται να ενισχύσει τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον περιορισμό του ποσοστού θέσεων εργασίας που είναι σε καθεστώς ανασφάλειας και ελαστικότητας», καθώς και «ποια μέτρα σχεδιάζει για να βελτιώσει την πρόσβαση στην αγορά εργασίας, ειδικά σε χώρες του νότου όπως η Ελλάδα».

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ποσό άνω των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ, που μπορεί η Ελλάδα να κινητοποιήσει για την περίοδο προγραμματισμού 2014-2020, επιμερίζεται σε 20 δισ. ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, καθώς επίσης και 15 δισ.ευρώ, από τα Γεωργικά Ταμεία.

Τα κονδύλια μπορούν να διατεθούν σε επενδύσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, της φτώχειας και των κακών κοινωνικών συνθηκών, καθώς επίσης στην έρευνα, στην παιδεία και στις υποδομές.

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ