Ο δήμος της Αττικής με Δημοτικά Τέλη δίχως… τέλος!

dhmotika_telh

Το θέμα των δημοτικών τελών μας απασχολεί όλους είτε είμαστε μισθωτοί, είτε έμποροι και επαγγελματίες. Γιατί ανεβάζουν πολύ το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Είναι αλήθεια ότι αυτά τα χρόνια της κρίσης η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων έχουν δείξει ανθρώπινο πρόσωπο και έχουν κάνει μειώσεις όχι μια αλλά και δυο και τρεις φορές προκειμένου να βοηθήσουν κάπως τα νοικοκυριά και την αγορά.

Δυστυχώς εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί ο δικός μας δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο οποίος τα οκτώ χρόνια της κρίσης (2011-2019) δεν έχει κάνει την παραμικρή μείωση.

Άκουσα ότι είναι ίσως ο μοναδικός δήμος της Αττικής που ΔΕΝ συγκινήθηκε με τα προβλήματα που έχουμε εμείς οι κάτοικοι. Έτσι πρέπει να είναι αλλά δεν βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο.

Εμάς όλους μας καίει το θέμα γιατί το ζούμε έντονα όταν παίρνουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και βλέπουμε ότι πληρώνουμε υπέρ του Δήμου τα περισσότερα.

Και να είχαμε καθαριότητα ή καλό φωτισμό στην πόλη μας, για τα οποία και πληρώνουμε, θα έδινα τόπο στην οργή. Όμως από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα.

Άπλυτοι και χωρίς καπάκια είναι πολλοί κάδοι, η καθαριότητα των δρόμων είναι υποτυπώδης ενώ ακόμα και σε μεγάλους δρόμους οι μισές λάμπες είναι καμένες.

Και θα πείτε δικαιολογημένα, τι ρόλο παίζουν αυτά. Παίζουν και παραπαίζουν. Γιατί τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν οι δήμοι είναι ανάλογες με τα τέλη που πληρώνουν μέσω της ΔΕΗ οι κάτοικοι.

Ενώ λοιπόν ο δήμος μας εισπράττει όσα και το 2010, αφού δεν έκανε καμιά μείωση, δαπανά πολύ λιγότερα αφού οι μισθοί των εργατών καθαριότητας έχουν μειωθεί γύρω στο 40%την ίδια ώρα που η κατάσταση με την καθημερινότητα στο δήμο μας έχει υποβαθμιστεί πολύ.

Τα τέλη για τις οικίες στην Πεύκη ήταν το 2010 και είναι και σήμερα 1,70 ανά τ.μ. και στη Λυκόβρυση 1, 67 ανά τ.μ. Τα τέλη για επαγγελματικούς χώρους στην Πεύκη ήταν το 2010 και είναι και σήμερα από 3,27 έως 5,10 ανάλογα με τα τετραγωνικά και στη Λυκόβρυση είναι από 4,45 έως 5,71.

Γι αυτό νοιώθουμε πολύ αδικημένοι και εγκαταλελειμμένοι από τη δημοτική αρχή. Και γι αυτό ζητάμε τη δική σας βοήθεια.

Την ώρα που τελείωνα την επιστολή, μου είπαν ότι όταν συζήτησαν στο δημοτικό συμβούλιο τα δημοτικά τέλη ο πρώην δήμαρχος Πεύκης έκανε πρόταση να μειωθούν τα δημοτικά τέλη για τις κατοικίες κατά 15% και για τους επαγγελματικούς χώρους κατά 20% αλλά ο δήμαρχος και οι δικοί του δεν το δέχτηκαν.

Αυτό αν είναι αλήθεια είναι καλό νέο γιατί μας δίνει κάποιες ελπίδες.

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ