Το κινητό πλέον έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας, αφού το χρησιμοποιούμε συνεχώς σε οποιοδήποτε χώρο βρισκόμαστε. Επομένως, είναι λογικό κάποια στιγμή να υπερθερμαίνεται.
Οι αμέτρητες εφαρμογές, τα παιχνίδια , τα αρχεία και η έκθεση του κινητού στον ήλιο είναι είναι μόνο μερικοί λόγοι για τους οποίους ένα κινητό «καίγεται».
Έτσι , παρακάτω ακολουθεί εξήγηση για ποιους λόγους «καίγεται» το κινητό και ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης.
• Η υπερβολική χρήση είναι ένας λόγος από τους πιο συνηθισμένους. Όταν μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί κανείς είναι αρκετά «απαιτητική», δηλαδή προϋποθέτει τη χρήση δεδομένων ή συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο είναι ο κύριος λόγος για να υπερθερμαίνεται το κινητό.
Για να απαλλαχτεί κανείς από αυτό το πρόβλημα, καλό θα ήταν η διαγραφή εφαρμογών που δεν χρησιμοποιεί συχνά και την απενεργοποίηση της χρήσης δεδομένων όταν δεν απαιτούνται. Με αυτόν τον τρόπο εξάλλου, εξοικονομεί κανείς και την ισχύ της μπαταρίας.
• Ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο είναι η υπερθέρμανση του κινητού κατά την έκθεση του στον ήλιο. Οι περισσότεροι όταν είναι στην παραλία έχουν για πολλή ώρα το κινητό τους εκτεθειμένο στον ήλιο.
Ένας τρόπος για να το αντιμετωπίσετε αυτό, είναι να αφαιρέσετε την θήκη, εφόσον υπάρχει και να το τοποθετήσετε σε ένα σκιερό μέρος.
• Άλλος ένας λόγος που ευθύνεται για την υπερθέρμανση του κινητού είναι η προβληματική μπαταρία ή ο φορτιστής.
Αν το κινητό «καίγεται» συχνά καλό θα ήταν ο έλεγχος της μπαταρίας . Δηλαδή ελέγξτε στο εσωτερικό του τηλεφώνου αν η μπαταρία έχει στρεβλωθεί. Αν κατά τη διάρκεια της φόρτισης, το κινητό υπερθερμαίνεται, τότε ίσως να οφείλεται ο φορτιστής και να χρειαστεί να τον αλλάξετε.