ΤτΕ: Στο 4,53% η διαφορά στα επιτόκια δανείων και καταθέσεων

ΤτΕ: Στο 4,53% η διαφορά στα επιτόκια δανείων και καταθέσεων

Στο 4,53% από 4,44% αυξήθηκε η διαφορά στα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων το Σεπτέμβρη, με το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων να παραμένει αμετάβλητο ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων δανείων αυξήθηκε.

Στο 0,29% το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων

Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων που παραθέτει η Τραπέζα της Ελλάδος (ΤτΕ), το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,29% και το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,62% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στο 4,82% το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων4,82%

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 9 μονάδες βάσης (0,09%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,82%.

Πιο συγκεκριμένα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 14,34%. Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με κυμαινόμενο επιτόκιο παρέμεινε επίσης σχεδόν αμετάβλητο και διαμορφώθηκε στο 8,52%.

Tο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 5,42%, έναντι 5,45% τον προηγούμενο μήνα. Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων μειώθηκε επίσης κατά 3 μονάδες βάσης στο 7,06%, έναντι 7,09% τον προηγούμενο μήνα. Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο και διαμορφώθηκε στο 4,33%.

Αναλυτικότερα, το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ αυξήθηκε κατά 6 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,33%, για δάνεια άνω των 250.000 μέχρι και 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 4,91%, ενώ για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,23%. Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 16 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,81%.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ