Στην Ελληνική Δικαιοσύνη δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Στην Ελληνική Δικαιοσύνη δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Τα νέα της καθήκοντα ως επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναλαμβάνει η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, μόλις 10 ημέρες αφού αποχώρησε, λόγω συμπλήρωσης του σχετικού ορίου ηλικίας, από την κορυφαία θέση της στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου, η  προσφορά των υπηρεσιών της στην Νομική Υπηρεσία του πρωθυπουργού θα είναι αμισθί

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει «Καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού αναλαμβάνει από σήμερα η ε.τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου».

ΝΔ: Η κυβέρνηση καταφεύγει όλο και πιο πολύ στον αυταρχισμό

Την ίδια ώρα η ΝΔ σε ανακοίνωσή της εξακοντίζει δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για στροφή όλο και πιο πολύ προς τον αυταρχισμό. «Οι επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών εναντίον της Δικαιοσύνης και η κάλυψή τους από τον κ. Τσίπρα αποτελούν την πιο σκοτεινή πλευρά μιας κυβέρνησης, που καταφεύγει όλο και πιο πολύ στον αυταρχισμό», τονίζει, χαρακτηριστικά, η Νέα Δημοκρατία.

«Η διάκριση των εξουσιών και ο έλεγχος των πράξεων της εκάστοτε κυβέρνησης από τη δικαστική εξουσία, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και δεν εναπόκειται στην ευχέρεια κανενός Πολάκη να την εφαρμόζει. Οφείλουν να αντιληφθούν επιτέλους, ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια ευρωπαϊκή χώρα», συνεχίζει η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «πρωτοφανές» το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας,  σχολιάζει την απόφαση του ΣτΕ κάνοντας λόγο  για «θεσμικά εμπόδια» που υπάρχει τρόπος να ξεπεραστούν.

Δικαστικό know-how

Φαίνεται, λοιπόν, πως ο διορισμός της κυρίας Θάνου στη θέση της επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του πρωθυπουργού, αποτελεί έναν από τους τρόπους για την υπέρβαση αυτών των θεσμικών εμποδίων. Η κυρία Θάνου, αφενός, κατέχει την τεχνογνωσία και τις γνωριμίες και αφετέρου η τοποθέτησή της αφήνει και σε άλλους, εν ενεργεία ακόμη, δικαστικούς την ελπίδα για μελλοντική τους αποκατάσταση.

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ