Στη Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Η εταιρεία ανέλαβε τη διαχείριση και λειτουργία τους για 40 χρόνια

Fraport: Κέρδη εκατ. ευρώ από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Ξεκίνησε από το το πρωί της Μ. Δευτέρας και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παράδοσης των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece.

Η εταιρεία αναλαμβάνει τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξή τους για τα επόμενα 40 χρόνια.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και από τη στιγμή που θα υπογραφούν και τα 14 πρωτόκολλα θα γίνει και η καταβολή του τιμήματος 1,23 δισ. ευρώ.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια περιλαμβάνουν 3 πύλες στην κύρια χώρα (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα). Και 11 αεροδρόμια στα νησιά. (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

Αμέσως μετά τις πρώτες ημέρες ανάληψης της διαχείρισης από την Fraport έχουν προγραμματιστεί εκτενείς παρεμβάσεις σε όλα τα αεροδρόμια.

Για το σύνολο των έργων ανάπτυξης η Fraport Greece θα επενδύσει μέχρι το 2021 τουλάχιστον το ποσό των 330 εκατ. ευρώ. Στην υπόλοιπη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης θα πραγματοποιήσει επιπλέον έργα συντήρησης και αναβάθμισης στα αεροδρόμια. Συνολικά θα υλοποιηθούν επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου.

Οι άμεσες παρεμβάσεις στα 14 αεροδρόμια περιλαμβάνουν:

Οι άμεσες εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στα αεροδρόμια με την ανάληψη της λειτουργίας τους από τη Fraport Greece και πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου περιλαμβάνουν:

-Γενικό καθαρισμό

-Βελτίωση του φωτισμού και της σηματοδότησης στους εσωτερικούς (τερματικοί σταθμοί) και εξωτερικούς χώρους των αεροδρομίων. (χώρος στάθμευσης αεροσκαφών-διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης).

-Αναβάθμιση και βελτίωση των εγκαταστάσεων υγιεινής

-Βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένης δωρεάν σύνδεσης με το διαδίκτυο (WiFi)

-Εργασίες για τη βελτίωση της πυρασφάλειας σε όλους τους χώρους των αεροδρομίων

Οι παραπάνω παρεμβάσεις αναμένεται να βελτιώσουν άμεσα την ταξιδιωτική εμπειρία όλων των επιβατών στα αεροδρόμια μέχρι και την ολοκλήρωση των μεγάλων κατασκευαστικών έργων το 2021.

Στο πλαίσιο των έργων ανάπτυξης που θα υλοποιήσει η Fraport Greece στην πρώτη 4ετία θα κατασκευαστούν 5 νέοι τερματικοί σταθμοί. (αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Μυτιλήνης) Το συνολικό μέγεθος των 14 τερματικών σταθμών στα αεροδρόμια θα αυξηθεί κατά 100.000 m2 σε 300.000 m2 περίπου.

Οι σημαντικές βελτιώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την αύξηση τόσο της χωρητικότητας των αεροδρομίων όσο και της ποιότητας των υπηρεσιών περιλαμβάνουν. Επίσης, την αύξηση των σταθμών Check-In από 213 σε 297 (+28%). Την αύξηση των σημείων ασφαλείας από 44 σε 84 (+47%), την αύξηση των πυλών από 103 σε 147 (+30%) και την αύξηση των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών από 115 σε 150 (+23%).

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ