Ικανοποιητική η πρόοδος απάντλησης καυσίμων στο ναυάγιο στη Σαλαμίνα

«Το ναυάγιο παραμένει, από το πρωί της 12/9 στεγανοποιημένο και οι όποιες αναμενόμενες μικροδιαρροές αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά» σημειώνει η υπεύθυνη εταιρεία διαχείρισης

Ικανοποιητική η πρόοδος απάντλησης καυσίμων στο ναυάγιο στη Σαλαμίνα

Σε νέα ανακοίνωση αναφορικά με την πορεία των εργασιών στο ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» προχώρησε η εταιρεία του Ομίλου Σπανόπουλου, που έχει αναλάβει την ασφάλεια και την προστασία του ναυαγίου, καθώς και την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των συνεπειών του.rgos

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει:

«Σε συνέχεια του δελτίου τύπου που εκδόθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, o Όμιλος Σπανόπουλου, που έχει αναλάβει την ασφάλεια και την προστασία του ναυαγίου “Αγία Ζώνη ΙΙ” καθώς και την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των συνεπειών απ’ αυτό, ενημερώνει για τα εξής:

 • Το ναυάγιο παραμένει, από το πρωί της 12/9 στεγανοποιημένο και οι όποιες αναμενόμενες μικροδιαρροές αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.
 • Η απάντληση του φορτίου του πλοίου συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην εκκένωση των μεγαλύτερων σε χωρητικότητα δεξαμενών. Αθροιστικά, μέχρι στιγμής έχουν απαντληθεί περίπου 1500 κυβικά μέτρα φορτίου ναυτιλιακών καυσίμων.
 • Η συνολική κατάσταση καταγράφεται ως σημαντικά βελτιωμένη».

Ο εκπρόσωπος του Ομίλου Σπανόπουλου, Γιάννης Φατσέας, από την πλευρά του σχολίασε τα εξής:

«Συνεχίζουμε να καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, αξιοποιώντας όλα τα απαραίτητα μέσα. Όλες οι Ελληνικές διαθέσιμες εξειδικευμένες εταιρείες απορρύπανσης έχουν επιστρατευθεί στο έργο, στο πλαίσιο του οποίου, ως υπεύθυνη της απορρύπανσης των ακτών, έχει οριστεί από εμάς η εταιρεία «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος».

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι το ναυάγιο παραμένει στεγανοποιημένο και συνεχίζουμε την απάντληση του φορτίου ναυτιλιακών καυσίμων με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς. Η πρόοδος είναι συνεχής, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε σε 24ωρη βάση και ευελπιστούμε ότι η συνολική εικόνα θα βελτιώνεται καθημερινά».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ