«Χιλιοπαιγμένο έργο το κυβερνητικό παραμύθι για τη γ’ αξιολόγηση»

«Χιλιοπαιγμένο έργο το κυβερνητικό παραμύθι για τη γ' αξιολόγηση»

«Κάθε αξιολόγηση έτσι οδηγείται. Αρχίζουμε με τις κόκκινες γραμμές, μετά συνεχίζουμε με την περήφανη διαπραγμάτευση και καταλήγουμε με ένα εκκωφαντικό “ναι σε όλα” και με μία συνθηκολόγηση, η οποία έχει ένα τεράστιο κόστος. Το κυβερνητικό παραμύθι για τη γ’ αξιολόγηση, πως θα κλείσει εύκολα και γρήγορα και με κόκκινες γραμμές, είναι ένα χιλιοπαιγμένο έργο, το οποίο δεν οδηγεί πουθενά, λόγω της ιδεοληψίας και της ανικανότητας της παρούσας κυβέρνησης», τόνισε η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Δημοσιεύματα ευθέως συνδέουν την CommonView με αποσπασμένο συνεργάτη υπουργού της κυβέρνησης

Αναφερόμενη στην υπόθεση δημοσκόπησης που αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ, η κ. Ασημακοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm», σημείωσε: «Είχε δει το φως της δημοσιότητας μία δημοσκόπηση, την οποία ενσωμάτωσε και σε non paper το Μαξίμου από μία εταιρεία που λέγεται CommonView. Στο ερώτημα που υπέβαλε η ΝΔ στο ΕΣΡ, αν η εταιρεία αυτή είναι γραμμένη στα μητρώα των εταιρειών δημοσκοπήσεων, λάβαμε την απάντηση χθες το μεσημέρι ότι δεν είναι. Σήμερα υπάρχουν και δημοσιεύματα που ευθέως συνδέουν την εταιρεία αυτή με αποσπασμένο συνεργάτη υπουργού της κυβέρνησης».

«Στα χέρια του υπουργού προπαγάνδας, του κ. Παππά, το Μητρώο Διαδικτυακών ΜΜΕ είναι ένα εργαλείο για να μπορεί να διαλέγει σε ποιον δίνει κρατική διαφήμιση»

Σε ό,τι φορά το Μητρώο Διαδικτυακών ΜΜΕ, η τομεάρχης της ΝΔ σχολίασε πως «δεν είναι κακό και είναι ένα βήμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας και του ελέγχου, εξαρτάται, βέβαια, για ποιον λόγο το κάνει κανένας αυτό». «Είναι εργαλείο που θα μπορούσε με όρους διαφάνειας να παίξει έναν καλό ρόλο, όμως, στα χέρια του υπουργού προπαγάνδας, του κ. Παππά, είναι ένα εργαλείο για να μπορεί να διαλέγει σε ποιον δίνει κρατική διαφήμιση» διευκρίνισε.

Πρόσθεσε, δε, πως υπάρχουν πολύ πιο προχωρημένες πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων και της αρμόδιας επιτρόπου Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, η οποία ενημέρωσε χθες την αρμόδια επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τις πολιτικές της ΕΕ στον ψηφιακό τομέα.

«Υπάρχουν πρωτοβουλίες, πολύ σημαντικές, μέσα από τις οποίες και το πολιτικό σύστημα δεσμεύεται για τη μη διάδοση fake news και πιθανόν για εξειδικευμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο και είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από το μητρώο, το οποίο δεν ένα κακό από μόνο του» εξήγησε η κ. Ασημακοπούλου.

«Τι άλλο πρέπει να συμβεί σε αυτήν τη χώρα για να παραιτηθεί ένας υπουργός;»

Με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης 23 βουλευτών της ΝΔ για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, η κ. Ασημακοπούλου διερωτήθη: «Τι άλλο πρέπει να συμβεί σε αυτήν τη χώρα για να παραιτηθεί ένας υπουργός; Τι άλλο πρέπει να συμβεί;».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ