«Πλεονάσματα υποκρισίας και ψεύδους τα δήθεν πλεονάσματα του ΕΦΚΑ»

Γιάννης Βρούτσης: Η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το οκτάμηνο του 2017 γκρεμίζει την εικονική πραγματικότητα του Υπουργείου Εργασίας

Βρούτσης: Εισφορές με βάση το 2015 για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες

«Μήνα με το μήνα επιβεβαιώνονται τα τραγικά αδιέξοδα του ασφαλιστικού μορφώματος “Κατρούγκαλου”. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το οκτάμηνο του 2017, διαψεύδει τους μύθους και γκρεμίζει την εικονική πραγματικότητα, που μεθοδικά προσπαθεί να χτίσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για δήθεν πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ» τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα όπως τονίζει ο κ. Βρούτσης, «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, ο ΕΦΚΑ θα έπρεπε σε συνθήκες αναλογικής ισορροπίας να απορροφήσει μέχρι και τον Αύγουστο του 2017, ποσό 5,931 δις ευρώ για συντάξεις πλην του Δημοσίου (Εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού, Μηνιαίο Δελτίο Αυγούστου 2017, Πίνακας 4). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού, η ετήσια επιχορήγηση του ΕΦΚΑ για συντάξεις πλην δημοσίου ανέρχεται σε 8,897 δις ευρώ ετησίως».

Ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι, «στο πρώτο 8μηνο του 2017, ο ΕΦΚΑ απορρόφησε 6,4 δις ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δηλαδή 469.000.000 ευρώ περισσότερα».

Εξάλλου σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Βρούτση, «όλα αυτά, συμβαίνουν την ώρα πού η Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:

 • Έχει “παγώσει” την απονομή συντάξεων σε πάνω από 300.000 δικαιούχους συνολικού ύψους πάνω 3 δις ευρώ.
 • Έχει μειώσει τις νέες συντάξεις με το “νόμο Κατρούγκαλου” μέχρι 40%.
 • Δεν έχει ακόμη ενσωματώσει τις απώλειες εσόδων που θα προκύψουν, από το συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών, που μέχρι σήμερα υπολογίζονται με βάση το πλασματικό εισόδημα του 2015 και όχι – όπως θα έπρεπε από τον Ιούλιο του 2017 – με βάση το εισόδημα του 2016.»

«Τελικά τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά “πλεονάσματα” υποκρισίας και ψεύδους του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Βρούτσης.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ