Συναντήσεις με Πρόεδρο Δημοκρατίας και πρωθυπουργό ζητούν οι συναξιούχοι δικαστικοί

Οι νέες περικοπές εξανεμίζουν τις συντάξεις τους, επισημαίνει Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Συναντήσεις με Πρόεδρο Δημοκρατίας και πρωθυπουργό ζητούν οι συναξιούχοι δικαστικοί

Προσωπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, αλλά και τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, πρόκειται να αιτηθούν οι συνταξιούχοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, έπειτα από τις νέες σημαντικές περικοπές στις συντάξεις τους που έγιναν σε εφαρμογή του άρθρου 13 του Ν. 4387/2016.

Ειδικότερα βάσει της σχετικής ανακοίνωσής της, η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εκφράζει την έντονη αγανάκτηση, αντίθεση και διαμαρτυρία της για τη σημαντική νέα περικοπή των συντάξεων τους και προειδοποιεί ότι θα στείλει εξώδικο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη και σε άλλους αρμόδιους φορείς, ενώ τα μέλη της θα πραγματοποιήσουν πανδικαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τις δικαστικές Ενώσεις.

Εκ νέου μείωση σε ποσοστό 40%

Ακόμη, η Ένωση σημειώνει ότι η κυβέρνηση προέβη σε «νέα περικοπή των συντάξεων, με τη μορφή αναστολής καταβολής μεγάλου μέρους αυτών, που επέφερε το άρθρο 13 του Ν. 4387/2016, το οποίο μετά τις προηγούμενες μειώσεις, εξανεμίζει το εναπομείναν ποσό αυτών, αφού τις μειώνει εκ νέου κατά ποσοστό περίπου 40%, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση (σωρευτικά από της εφαρμογής των μνημονίων) των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, να ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 74%».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της, η Ένωση δηλώνει ότι οι συνταξιούχοι δικαστικοί «θα διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο μέσο την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, τα οποία θίγονται βάναυσα από τις παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις, με την άσκηση αγωγών-προσφυγών ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων».

Τέλος, γνωστοποιεί ότι θα επιδώσει «εξώδικη δήλωση-πρόσκληση: αα) στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη ββ) στον πρόεδρο του ΕΤΑΑ (πρώην ΤΝ) και γγ) στον γενικό διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την εφαρμογή των αποφάσεων των Ολομελειών των Ανωτάτων Δικαστηρίων, που έχουν κηρύξει αντισυνταγματικές τις περικοπές βάσει μνημονιακών νόμων και να σταματήσει η παρακράτηση αυτών».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ