«Προτεραιότητα για τη ΝΔ η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο υπουργός Δικαιοσύνης να έρθει μια βόλτα να δει την κατάσταση της Ευελπίδων, αντί να αρκείται στο να επιτρέπει στο Ρουβίκωνα να εισβάλλει στο υπουργείο του

Μητσοτάκης: Αντί να μιλάνε για παρακράτος, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη τους

δικαστήρια της Ευελπίδων επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους και να δει την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους των δικαστηρίων.

Αμέσως μετά το τέλος της επίσκεψης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα, σήμερα το πρωί, το Πρωτοδικείο Αθηνών στην Ευελπίδων, το μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω την μεγάλη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται πολίτες – δικηγόροι, αλλά και το προσωπικό των δικαστηρίων – μέσα από μια διαδικασία, η οποία οδηγεί νομοτελειακά στην μεγάλη καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης

Είναι πολλά τα πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν. Δεν θα σταθώ μόνο στην ανάγκη να στηριχθούν οι δομές με κάποιες επιπρόσθετες προσλήψεις. Θα σταθώ ιδιαίτερα στην υποχρέωση της Πολιτείας να προχωρήσει, επιτέλους, συνολικά στο έργο της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να περιορίζεται η φυσική πρόσβαση στα δικαστήρια. Να μπορούν οι πολίτες και οι δικηγόροι να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους είτε από το σπίτι, είτε από ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Εκεί πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερή μας έμφαση. Και οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης.

Δεν ήταν, δυστυχώς, ωραία εικόνα η οποία αντίκρυσα, παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες των δικαστών, αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων εδώ στην Ευελπίδων.

Θα ήταν καλό και ο Υπουργός Δικαιοσύνης να έρθει μια βόλτα εδώ να δει την κατάσταση του μεγαλύτερου δικαστηρίου, αντί να αρκείται στο να επιτρέπει στο Ρουβίκωνα να εισβάλλει στο Υπουργείο του».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ