Κομισιόν: Βελτίωση στο οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα το Σεπτέμβρη

Κομισιόν: Βελτίωση στο οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα το Σεπτέμβρη

Βελτίωση στο δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη, διαπιστώνουν τα αποτελέσματα έρευνας της Κομισιόν σε επιχειρήσεις και καταναλωτές.  Συγκεκριμένα, ο δείκτης (Economic Sentiment Indicator, ESI) αυξήθηκε στις 100,6 μονάδες από 99,0 τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε κατά 1,1 μονάδες στις 113,0 μονάδες (και στις δύο περιοχές), που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2007.

Στην αύξηση του ESI στην Ελλάδα συνέβαλαν όλοι οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας, με εξαίρεση τον τομέα των υπηρεσιών, ενώ περαιτέρω βελτίωση σημείωσε και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Δείκτης εμπιστοσύνης ανά κλάδο

Συγκεκριμένα, ο δείκτης εμπιστοσύνης αυξήθηκε στη βιομηχανία (στις -0,7 μονάδες από -3,7 μονάδες τον Αύγουστο), το λιανικό εμπόριο (στις 0,0 από -3,6 μονάδες) καθώς και τις κατασκευές (-36,9 από -49,2 μονάδες). Η καταναλωτική εμπιστοσύνη αυξήθηκε στις -53,7 από -57,0 μονάδες, ενώ η εμπιστοσύνη στον τομέα των υπηρεσιών μειώθηκε στις 15,3 από τις 22,9 μονάδες.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ