Προστασία του δικηγορικού απορρήτου ζητούν οι δικηγορικοί σύλλογοι

Επιστολή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομίας

Συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας

Τροποποίηση της προτεινόμενης διάταξης για την προστασία του δικηγορικού απορρήτου ζητά με επιστολή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, και Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), κ. Βασίλης Αλεξανδρής.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξανδρής ζητεί να τροποποιηθεί η προτεινόμενη διάταξη για το δικηγορικό απόρρητο, στο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής οδηγίας 2014/104/ΕΕ, ώστε να διασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο προστασίας του.

Βασίλης Αλεξανδρής: Κίνδυνος για υποβάθμιση της παρεχόμενης προστασίας στο δικηγορικό απόρρητο

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, σημειώνει ότι «λόγω του διαφορετικού επιπέδου προστασίας του απορρήτου στην περίπτωση των εμμίσθων δικηγόρων στο ενωσιακό και το ελληνικό δίκαιο, η διατήρηση της προτεινόμενης διατύπωσης, η οποία προβλέπει την εφαρμογή του δικηγορικού απόρρητου όπως ισχύει «δυνάμει του ενωσιακού ή του εθνικού δικαίου», προκαλεί αδικαιολόγητη ασάφεια και ανασφάλεια δικαίου». Κατ´ αποτέλεσμα, συνεχίζει ο κ. Αλεξανδρής, μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της παρεχόμενης προστασίας του δικηγορικού απορρήτου, δυνάμει του εσωτερικού μας δικαίου.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ