Δοκιμασία για την κυβέρνηση η ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου

Δοκιμασία για την κυβέρνηση η ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου

Σε ένα δυσεπίλυτο γρίφο για την κυβέρνηση έχει μετατραπεί η πλειοψηφία στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο αναφορικά με την νομική αναγνώριση στην ταυτότητα φύλου, σήμερα το μεσημέρι.

Υπό την απειλή κοινοβουλευτικής ήττα η συγκυβέρνηση

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την απειλή της κοινοβουλευτικής ήττας καθώς, εκτός της άρνησης των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 3 – διαφωνώντας με την «φυλομετάβαση» ανηλίκων – με διαφοροποίηση «απειλούν» και τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Γεννιά, Γ. Μιχελογιαννάκης, Μ. Μπόλαρης και Ν. Κασιμάτη). Στην συγκεκριμένη ομάδα είχε ενταχθεί και ο κ. Δημήτρης Γάκης ο οποίος μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας είπε τελικά πως θα ψηφίσει αν τόνισε πως «θα ήμουν ευτυχής να μην υπήρχε η διάταξη για τους ανήλικους».

Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ν’ αναζητεί κοινοβουλευτική στήριξη στους έξι βουλευτές του Ποταμιού, στην δεξαμενή των οκτώ ανεξάρτητων βουλευτών και σε όσους εκ της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποφασίσουν να διαφοροποιηθούν από την γραμμή του κόμματος που προσανατολίζεται να καταψηφίσει.

Εάν τελικά και οι 19 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταλήξουν ομαδικά στο «όχι» επί των άρθρων, η κυβέρνηση θα πρέπει να στραφεί πια στους 8 ανεξάρτητους βουλευτές χωρίς ωστόσο να προσδοκά τη στήριξη όλων. Χάρης Θεοχάρης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Καρράς, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, Στάθης Παναγούλης, Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Μίχος και Δημήτρης Κουκούτσης, ίσως κληθούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ