ΝΔ: Από φιάσκο σε φιάσκο η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό

Βρούτσης-Μηταράκης: Από το φιάσκο των 300.000 “παγωμένων” συντάξεων στο φιάσκο των εξοντωτικών εισφορών!

ΝΔ: Να αποσύρει η κυβέρνηση τις χριστουγεννιάτικες τροπολογίες

«Η πρωτοφανής ανικανότητα και τα ατοπήματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχουν τέλος. Θύματα αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής, όπως πάντα, παραμένουν οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες», σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης.

Οι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας κάνουν λόγο για «αχρείαστες και άδικες μειώσεις – μέχρι και 40% σε σχέση με το 2014 – στις συντάξεις, ιστορικό ρεκόρ μερικής απασχόλησης στην αγορά εργασίας με το ποσοστό να αγγίζει το 53,5%, “φτωχοί” εργαζόμενοι των 360 ευρώ, 300.000 συντάξεις “παγωμένες” εδώ και δυόμιση χρόνια και φυσικά εξοντωτικές εισφορές, για 1.400.000 ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες».

Σύμφωνα με τους Γιάννη Βρούτση και Νότη Μηταράκη «τα ατοπήματα δεν τελειώνουν εδώ. Και αυτό το επιβεβαιώνουν τα νέα σημειώματα των ασφαλιστικών εισφορών για το μήνα Σεπτέμβριο».

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «διανύουμε το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και ενώ θα έπρεπε – ήδη από το μήνα Ιούνιο 2017 – σύμφωνα με το αρθ.39 του Ν.4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου) να έχει ξεκινήσει η διαδικασία του συμψηφισμού των εισφορών, αυτή ουσιαστικά παραμένει ανεφάρμοστη και μετατίθεται συνεχώς. Αποτέλεσμα είναι οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες να καλούνται να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές – για τρίτο συνεχόμενο μήνα – με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι με βάση τα εισοδήματα του 2016, όπως προβλέπει ο νόμος».

Οι κ. Βρούτσης και Μυταράκης σημειώνουν πως «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, με απόλυτη προχειρότητα, προχώρησε με το νόμο “Κατρούγκαλου” στη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα, χωρίς προηγουμένως να έχει οργανώσει και προετοιμάσει – ως όφειλε εδώ και 19 μήνες – το μηχανισμό που θα υποδεχτεί και θα υλοποιήσει τις προβλέψεις του νόμου».

«Oι ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται σήμερα να καταβάλουν είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που τελικά θα έπρεπε να καταβληθούν»

Το αποτέλεσμα είναι, όπως τονίζουν οι Βρούτσης και Μυταράκης και «με δεδομένη τη σημαντική μείωση στα εισοδήματα του 2016 – σε σχέση με το 2015 – των εκατοντάδων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών», «οι ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται σήμερα να καταβάλουν, να είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που τελικά θα έπρεπε να καταβληθούν».

Η ολιγωρία και η προχειρότητα της κυβέρνησης, σημειώνουν οι Τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, «οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες να πληρώνουν σήμερα ταυτόχρονα διπλές εισφορές. Δηλαδή, καλούνται να πληρώσουν συνολικά και τις τρέχουσες εισφορές για το 2017 και αναδρομικά για όλο το 2016».

«Αν σε αυτά, προσθέσει κάποιος και το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι θα επιβαρυνθούν με επιπλέον εισφορά 7% και 4% αντίστοιχα για επικουρική και εφάπαξ, αναδρομικά από 1-1-2017, τότε γίνεται προφανές ότι το πιο παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας οδηγείται – μετά από τη φορολογική – και σε ασφαλιστική εξόντωση», καταλήγουν ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, στην κοινή τους ανακοίνωση.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ