Γκίκας Χαρδούβελης: «Γυρίσαμε 2,5 χρόνια πίσω και μείναμε στον πάτο»

«Τα δικά μας μέτρα ήταν αύξηση της φορολογίας στα ξενοδοχεία ύψους 350 εκατ. ευρώ και πάγωμα συντάξεων για μια τριετία»

Γκίκας Χαρδούβελης: «Γυρίσαμε 2,5 χρόνια πίσω, μείναμε στον πάτο»

Στο γνωστό «email Χαρδούβελη», που προέβλεπε μέτρα 1 δισ. ευρώ ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πήρε μέτρα ύψους 12,5 δισεκ. ευρώ, επέστρεψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, κατα τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Γκίκας Χαρδούβελης: «Τα δικά μας μέτρα ήταν αύξηση της φορολογίας στα ξενοδοχεία ύψους 350 εκατ. ευρώ και πάγωμα συντάξεων για μια τριετία»

«Τα δικά μας μέτρα ήταν αύξηση της φορολογίας στα ξενοδοχεία ύψους 350 εκατ. ευρώ, πάγωμα συντάξεων για τριετία και κάτι ψιλά 1 δισεκ. ευρώ, ενώ μπορεί να είχαμε και τον Ιούνιο του 2015 επιπρόσθετα μέτρα ύψους 0,5 δισ. ευρώ», τόνισε σχετικά, ο κ. Χαρδούβελης.

«Ελήφθησαν μέτρα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει θα είχαμε υψηλότερο βιοτικό επίπεδο… Είναι ένα άλλο δημόσιο χρέος η απώλεια. Γυρίσαμε 2,5 χρόνια πίσω, μείναμε στον πάτο, χάσαμε αξίες, όπως στην αγορά κατοικίας ύψους 15 δισεκ. ευρώ, χάσαμε τραπεζικές αξίες, και υπήρξε brain drain, κάτι που σημαίνει μικρότερη παραγωγική μηχανή» εξήγησε.

«Δύσκολη η είσοδος στην ποσοτική χαλάρωση πριν το Σεπτέμβριο»

«Είναι δύσκολο να μπούμε στο QE νωρίτερα από το Σεπτέμβριο» εκτίμησε ακόμη ο κ. Χαρδούβελης. «Σημασία έχει να μπούμε, είναι προς το συμφέρον όλων… Δεν βλέπω γιατί θα είχαν αντίρρηση οι εταίροι να μειωθούν τα επιτόκια» τόνισε.

Όσον αφορά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στη γαλλική προεδρία ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε ότι είναι θετική για το θέμα του χρέους, καθώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι υπέρμαχος της αναδιάρθρωσής του.

http://www.skai.gr/news/finance/article/345873/hardouvelis-to-email-proevlepe-metra-1-dis-euro-kai-i-kuvernisi-pire-metra-125-dis/

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ