Νέος εξοπλισμός για τον Σύλλογο Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες

Ο εξοπλισμός που αγοράστηκε με τη δωρεά του κ. Μαρινάκη είναι ένας υπερηχοκαρδιογράφος τελευταίου τύπου, δύο holder τελευταίας τεχνολογίας, ένα φορητό ηλεκτρονικό πιεσόμετρο και ένας δωδεκακάναλος καρδιογράφος.

paidikes-kardies

Νέος εξοπλισμός για τον Σύλλογο Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές» από τον προέδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η αξία του εξοπλισμού που διέθεσε o ίδιος, ανέρχεται περίπου στα 75.000€.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου, Χρυσούλα Τσικριτσίδου, ο εξοπλισμός που αγοράστηκε με τη δωρεά του κ. Μαρινάκη είναι ένας υπερηχοκαρδιογράφος τελευταίου τύπου, δύο holder τελευταίας τεχνολογίας, ένα φορητό ηλεκτρονικό πιεσόμετρο και ένας δωδεκακάναλος καρδιογράφος.

“Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να εξοπλίσουμε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για να αποφευχθεί η κάθοδος των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες στη Αθήνα για οποιαδήποτε εξέταση με υπερήχους. ‘Ενα παιδί με συγγενή καρδιοπάθεια θα πρέπει να παρακολουθείται τακτικά από παιδοκαρδιολόγο. Παλιότερα από τα παιδιά αυτά, μπορούσαν να επιβιώσουν μόνο οι πολύ ελαφρές περιπτώσεις. Σήμερα με τα χειρουργεία και με τους γιατρούς που υπάρχουν στην Ελλάδα τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν και γι΄ αυτό είναι αναγκαία η λειτουργία Ιατρείου Ενηλίκων με Συγγενή Καρδιοπάθεια στη Θεσσαλονίκη” πρόσθεσε η κ. Τσικριτσίδου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Καρβούνης, η λειτουργία του συγκεκριμένου Ιατρείου ξεκίνησε πριν 3-4 χρόνια στον χώρο της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, ενώ χάρη στη δωρεά του εξοπλισμού μεταφέρθηκε σε ανεξάρτητο χώρο όπου και λειτουργεί δυο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη).

Ο κ. Καρβούνης επίσης επισημαίνει ότι “Το Ιατρείο το ξεκινήσαμε πριν τρία-τέσσερα χρόνια στους υπάρχοντες χώρους της Κλινικής με τον υφιστάμενο εξοπλισμό, με στόχο να καλύψουμε τις μεγάλες ανάγκες του πληθυσμού αυτού που υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα. Είχε πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία και παρακολουθούμε πάνω από 500-600 ασθενείς. Βέβαια αυτό δημιουργούσε μεγάλη πίεση και στους ασθενείς, αλλά κυρίως δεν μπορούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε με τον τρόπο που θέλαμε και που χρειάζονται όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα”.

“Τώρα με αυτή τη δωρεά ,που είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς, έχουμε και εξοπλισμό αλλά φτιάξαμε κι έναν καινούργιο ανεξάρτητο χώρο όπου θα λειτουργεί αυτό το Ιατρείο χωρίς να παρεμβαίνει στη λειτουργία μιας μεγάλης κλινικής που έχει να εξυπηρετήσει χιλιάδες ασθενείς” εξήγησε ο κ. Καρβούνης.

Όπως αναφέρει ο κ. Καρβούνης, το 1%-2% των παιδιών γεννιούνται με συγγενείς καρδιοπάθειες σε ήπιες έως βαριές μορφές. “Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα παθήσεων μέσα στις συγγενείς καρδιοπάθειες. Το θέμα είναι ότι αυτά από τα παιδιά, τα οποία παλιά δεν ζούσαν πολύ καιρό, με τη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει στην ιατρική τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα, αν όχι όλα, φτάνουν στην ενήλική ζωή και χρειάζονται μια παρακολούθηση όχι από παιδοκαρδιολόγους αλλά από καρδιολόγους ενηλίκων που πρέπει να είναι εξειδικευμένοι σε αυτό το αντικείμενο. ”

“Να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη Ιατρείο Ενηλίκων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες λειτουργεί και στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Στην Αθήνα λειτουργούν Ιατρεία Ενηλίκων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες στο Ιπποκράτειο, στο Αττικό και στο Ωνάσειο. Δεν είναι πάρα πολλά, αλλά νομίζω υπάρχει μεγάλη ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας τέτοιων ιατρείων γιατί ο πληθυσμός αυτός είναι μεγάλος και χρειάζεται παρακολούθηση και έλεγχο” πρόσθεσε ο κ. Καρβούνης.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ