Γεννηματά: «Συμφωνία ντροπής το 4ο μνημόνιο»

«Το μοναδικό σχέδιο της κυβέρνησης η παραμονή στην εξουσία»

Γεννηματά: Συνάντηση με νησιωτικούς φορείς για το ΦΠΑ στα νησιά

«Η συνεννόηση των δημοκρατικών δυνάμεων και μια κυβέρνηση ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λαϊκής στήριξης, είναι προϋπόθεση για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο Eργατικό Κέντρο της Λαμίας. «Αυτή η συνεννόηση είναι και το κλειδί για να σπάσουμε τα δεσμά των μνημονίων» συμπλήρωσε.

Φώφη Γεννηματά: Tο μοναδικό σχέδιο που έχει είναι να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία

Η κα Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «το μοναδικό σχέδιο που έχει είναι να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία», όπως επίσης και ότι εφαρμόζει «καθεστωτικές λογικές και πρακτικές που χτίζουν το πελατειακό και ελεγχόμενο κράτος».

«Συμφωνία ντροπής το 4ο μνημόνιο»

Μιλώντας για την πρόσφατη συμφωνία, το «τέταρτο μνημόνιο», τη χαρακτήρισε ως «συμφωνία ντροπής», λέγοντας ότι «η εκχώρηση της διαχείρισης των οικονομικών του κράτους είναι η σοβαρότερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της διατράνωσε πως «τέρμα η πλάκα: Δεν δικαιούνται και δεν τους παίρνει να φέρουν τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 2012 (σ.σ. για την απομείωση του χρέους)».

«Σε εμάς δεν θα βρείτε πρόθυμους, ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα, ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα»

Απευθυνόμενη στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως «σε εμάς δεν θα βρείτε πρόθυμους, ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα, ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα». Προέβλεψε πως στις επόμενες εκλογές «θα υπάρξει στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά «αυτή η ήττα δεν μπορεί να υπάρξει από μόνη της, χωρίς καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

Μιλώντας για το συνέδριο της τελευταίας, το χαρακτήρισε ως «ένα σημαντικό βήμα στην πορεία προς τον νέο φορέα» και παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά «σε αυτούς που τώρα στέκουν επιφυλακτικοί απέναντι στο εγχείρημα», λέγοντας πως «θέλουν λίγο χρόνο για να πειστούν, να αναπροσαρμόσουν την τακτική τους και να συμβάλουν και αυτοί στην κοινή πορεία».

«Σχέδιο Ελλάδα»

Η κα Γεννηματά στάθηκε ιδιαίτερα στο περίγραμμα ενός σχεδίου για την χώρα το οποίο το χαρακτήρισε ως «σχέδιο Ελλάδα». Σε αυτήν την προσπάθεια, αναγκαία είναι η συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση, τόνισε. Σχετικά με την ίδια την Φθιώτιδα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «στοχευμένες πρωτοβουλίες στον αγροδιατροφικό κλάδο και σε κρίσιμες υποδομές και δίκτυα». Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων, στην τροφοδοσία με φυσικό αέριο του αστικού ιστού, την εγκατάσταση επιχειρηματικού πάρκου, αλλά και την αναβάθμιση των πανεπιστημιακών σχολών. Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε και στο νοσοκομείο της Λαμίας, σημειώνοντας την ανάγκη για αναβάθμισή του, μαζί με ένα δίκτυο πρωτοβάθμιων υπηρεσιών σε επίπεδο νομού. Υπογράμμισε μάλιστα ότι θα πρέπει να αναληφθούν στοχευμένες πρωτοβουλίες και επενδύσεις «γιατί μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ