Η Δυτική Αττική μπορεί να γίνει ξανά τόπος για να ζεις

Η Δυτική Αττική μπορεί να γίνει ξανά τόπος για να ζεις

Τη βαθιά του θλίψη για τον χαμό του μικρού μαθητή στο Μενίδι, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εκφράζω ως γονιός, ως πολίτης, ως πολιτικός, τη βαθιά μου θλίψη για το τραγικό αυτό περιστατικό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος για την έξαρση της εγκληματικότητας και την κατάσταση στη Δυτική Αττική.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραγικά υποστελεχωμένο το αστυνομικό τμήμα Μενιδίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως κατά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατά το παρελθόν, είχε επισημάνει πως αυτό ήταν τραγικά υποστελεχωμένο.

Νίκος Τόσκας: Το άβατο στη δυτική Αττική μπορεί να σπάσει

«Το άβατο στη δυτική Αττική μπορεί να σπάσει, με περισσότερα αστυνομικά μέτρα αλλά και με προσανατολισμό των νεαρών παιδιών των Ρομά στην εκπαίδευση, στη νόμιμη επαγγελματική ενασχόληση. Μόνο τότε θα δούμε στροφή των πραγμάτων» εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Βέβαια, κύριε Τόσκα δεν είναι μόνο το Μενίδι όπου η παραβατικότητα ανθεί. Είναι και τα Εξάρχεια, είναι το κέντρο της Αθήνας. Είναι χίλιες-δύο περιοχές που τρέμεις να περπατήσεις μέρα και νύχτα. Και σαν υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλετε να επεκτείνετε τη δράση σας σε κάτι  περισσότερο από απλά ευχολόγια για βελτίωση της κατάστασης.

Πρόβλημα δεκαετιών

Η ευθύνη της πολιτείας είναι συλλογική και διαχρονική. Η αλήθεια είναι πως η Δυτική Αττική, εδώ και αρκετές δεκαετίες, αποτελεί άβατο. Η αλήθεια είναι επίσης πως δεν είναι μόνο οι Ρομά η πηγή για όλα τα κακά που συμβαίνουν στο Μενίδι και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής. Η πολιτεία έχει εγκαταλείψει τους κατοίκους στην τύχη τους για πολλά χρόνια. Τώρα, με αφορμή το τραγικό συμβάν που κόστισε τη ζωή σε ένα 11χρονο παιδί, η κοινωνία μοιάζει ξαφνιασμένη από την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Σίγουρα, απαιτείται περισσότερη αποφασιστικότητα από το Κράτος. Περισσότερη αστυνόμευση και περιπολίες, αλλά δυστυχώς η κατάσταση για να εξομαλυνθεί θα χρειαστεί πολύ καιρό. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να μπουν στις φυλακές όλοι οι Ρομά, δεν είναι δυνατόν να εξαλειφθεί η μάστιγα των ναρκωτικών σε μια μέρα, ειδικά όταν κρύβονται τεράστια συμφέροντα πίσω από το εμπόριο του θανάτου. Μια βιομηχανία θανάτου που ούτε ξεκινά ούτε περιορίζεται στο Μενίδι, τη Δυτική Αττική και τους Ρομά.

Ο κόσμος της περιοχής έχει βγει στους δρόμους και αναζητά άμεσα λύσεις για τα τεράστια προβλήματα. Όμως, οι παρεμβάσεις για τους Ρομά και τους άλλους παρίες, οι παρεμβάσεις για όλα τα παιδιά ενός κατώτερου θεού της περιοχής πρέπει να οργανωθούν βάσει ενός στρατηγικού σχεδίου για την παιδεία και την κοινωνική ενσωμάτωση. Τα αποτελέσματα για την κοινωνία θ’ αργήσουν να φανούν, αλλά αν το σχέδιο ακολουθηθεί πιστά, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και μικροπολιτικά οφέλη, η Δυτική Αττική θα γίνει ξανά ένας τόπος για να ζεις.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ