Νέο σώμα «φοροκομάντος» ρίχνεται στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Σε εκκρεμότητα 2.688 εισαγγελικές παραγγελίες για φορολογικούς ελέγχους

Με στοιχεία φοροδιαφυγής ο προύπολογισμός του 2018

Ειδική ομάδα «φοροκομάντος» αναλαμβάνει πλέον την εξάρθρωση των μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής. Ειδικότερα, στα χέρια της νέας ελεγκτικής υπηρεσίας ειδικών αποστολών, που θα αποτελέσει τον ελεγκτικό βραχίονα των οικονομικών εισαγγελέων, θα πηγαίνουν εφεξής οι εισαγγελικές παραγγελίες για υποθέσεις με μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον που αφορούν έντονα στο δημόσιο συμφέρον.

Ειδικότερα, όπως σχετικά αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», η ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου Σώματος «Ράμπο» της εφορίας αναδείχθηκε από τον τεράστιο όγκο εισαγγελικών παραγγελιών, οι οποίες επιβαρύνουν αυτή τη στιγμή τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σε εκκρεμότητα 2.688 εισαγγελικές παραγγελίες

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, όπως παρουσιάστηκαν στους «θεσμούς», βρίσκονται σε εκκρεμότητα 2.688 εισαγγελικές παραγγελίες, που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 8.118 ΑΦΜ, κι αν αναλογιστεί κανείς ότι το δυναμικό της ΑΑΔΕ που ασχολείται με αυτές είναι 400 ελεγκτές, που δεν μπορούν να διενεργήσουν περισσότερους από 1.000 ελέγχους ανά έτος, είναι προφανές ότι το σύστημα έχει «κολλήσει».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ