ΑΑΔΕ: Με βάση τις εμπορικές αξίες οι πλειστηριασμοί

ΑΑΔΕ: Με βάση τις εμπορικές αξίες οι πλειστηριασμοί

Με βάση τις εμπορικές και όχι με τις αντικειμενικές αξίες θα πραγματοποιούνται οι πλειστηριασμοί ακινήτων, όπως διαβεβαίωσε με γραπτή απάντηση του το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη.

Το έγγραφο που προσκόμισε στη Βουλή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναφέρει:

Σε απάντηση του υπ’ αριθμ. πρωτ. ΑΤΚΕ 0009378 ΕΞ 2017/1781/4-9-2017 υπηρεσιακού σημειώματος σας, με το οποίο αποστείλατε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8360/31.8.2017 ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κακλαμάνη , στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Με τις διατάξεις του άρθρου 78 του ν. 4472/2017 (Α’74) τροποποιήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 36 και 39 του ν.δ. 356/1974 (ΚΕΔΕ) αναφορικά με τον προσδιορισμό και τον καθορισμό της τιμής πρώτης προσφοράς για τους διενεργούμενους κατά ΚΕΔΕ πλειστηριασμούς, με στόχο την εναρμόνιση του δικαίου της διοικητικής εκτέλεσης με το δίκαιο της (κοινής) αναγκαστικής εκτέλεσης και ειδικότερα τις διατάξεις των άρθρων 993 και 995 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ως προς τον τρόπο της εκτίμησης της αξίας του κατασχεθέντος ακινήτου, καθώς και ως προς τον ορισμό της τιμής πρώτης προσφοράς του ακινήτου που εκπλειστηριάζεται αντίστοιχα (σχετική και η αιτιολογική έκθεση του νόμου).

Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τροποποιήθηκαν προσφάτως με τις διατάξεις του ν.4335/2015 (Α’87) θεσπίζοντας για τα ανωτέρω ζητήματα την εμπορική αξία των ακινήτων αντί της αντικειμενικής ως ίσχυε.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ