Adecco Ελλάδας: Μείωση της ανεργίας μέσω επενδύσεων

Κωνσταντίνος Μυλωνάς: Το "brain drain" είναι συνέπεια της κατάστασης στην ελληνική αγορά εργασίας

Adecco Ελλάδας: Μείωση της ανεργίας μέσω επενδύσεων

Η μείωση στα ποσοστά ανεργίας εξαρτάται άμεσα από την προσέλκυση επενδύσεων όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Adecco Ελλάδας Κωνσταντίνος Μυλωνάς, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Προσέλκυση επενδύσεων δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς σταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος»

Ο κ. Μυλωνάς επισημαίνει ότι μία εταιρεία, για να αποφασίσει να επενδύσει στην Ελλάδα, θα αξιολογήσει το ρίσκο της χώρας και της επένδυσης, σημειώνοντας, ωστόσο ότι η προσέλκυση επενδύσεων δεν μπορεί να επιτευχθεί, εάν δεν σταθεροποιηθεί πρώτα, ως έναν βαθμό τουλάχιστον, το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον.

«Το brain drain είναι συνέπεια της κατάστασης στην ελληνική αγορά εργασίας»

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της Adecco Ελλάδας επεξηγεί το φαινόμενο «brain drain» («διαρροή εγκεφάλων»), υποστηρίζοντας ότι το «brain drain» είναι συνέπεια της κατάστασης στην ελληνική αγορά εργασίας, η οποία προσφέρει περιορισμένες επαγγελματικές ευκαιρίες στους υποψηφίους.

Επικαλούμενος έρευνες της εταιρείας, υπογραμμίζει ότι οι λόγοι που ωθούν τους Έλληνες να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, συνδέονται, κυρίως, με τις ευκαιρίες εξέλιξης και καριέρας, ενώ προσθέτει ότι οι καλύτερες αποδοχές και οι συνθήκες εργασίας αποτελούν, επίσης, κάποιους από τους λόγους που αναφέρθηκαν σε έρευνα. «Ταυτόχρονα», όπως σχολιάζει, «για τη μείωση του brain drain, είναι σημαντικό να προσφερθεί καλύτερος επαγγελματικός προσανατολισμός στους νέους, που να τους ωθεί σε επαγγέλματα και ειδικότητες που ζητά σήμερα ή θα ζητά στα επόμενα χρόνια η ελληνική αγορά εργασίας. Το εκπαιδευτικό σύστημα, τέλος, θα πρέπει να αναπτύσσει τις δεξιότητες και γνώσεις που αναζητούν οι σύγχρονες επιχειρήσεις». «Για να γίνει αυτό, εκπαιδευτικοί φορείς και εταιρείες θα πρέπει να έχουν συνεχή και στενή συνεργασία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα είναι μία πολύ μικρή αγορά και, εκ των πραγμάτων, δεν αποτελεί προτεραιότητα για τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μυλωνάς απαριθμεί τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική αγορά εργασίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι μία πολύ μικρή αγορά και, εκ των πραγμάτων, δεν αποτελεί προτεραιότητα για τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες. «Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η μακροχρόνια κρίση και η αστάθεια του οικονομικού περιβάλλοντος που αποτελούν εμπόδια στην πραγματοποίηση οποιασδήποτε μεγάλης επένδυσης στη χώρα. Μεγάλο μειονέκτημα, επίσης, αποτελεί η αστάθεια που υπάρχει στη φορολογική νομοθεσία και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων» συμπληρώνει ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Μυλωνάς αναφέρεται εκτενώς στις δράσεις που υλοποιεί ο όμιλος, καθώς και στο στόχο που υπηρετεί. Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι «ο όμιλος Adecco συνεργάζεται με εργοδότες, υποψηφίους, εργαζόμενους και κυβερνήσεις, προσφέροντας την εξειδίκευσή του και τη γνώση του σε θέματα αγοράς εργασίας, με στόχο την ενδυνάμωση του ανθρώπου, την τόνωση της οικονομίας και την ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας.

«Κοινός μας στόχος να βοηθάμε τους ανθρώπους να χτίζουν μαζί μας την επαγγελματική πορεία που έχουν ονειρευτεί»

Στην Adecco, παγκοσμίως, στόχος μας είναι να εμπνέουμε εταιρείες και εργαζόμενους να συνεργάζονται πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά και να συμβάλουμε στη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών που επιτρέπουν την ανάπτυξη τόσο των επιχειρήσεων όσο και των ανθρώπων τους. Δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και διευρύνουμε τις επαγγελματικές προοπτικές υποψηφίων και εργαζομένων. Κοινός μας στόχος σε κάθε γωνιά της γης όπου έχουμε παρουσία, είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους να χτίζουν μαζί μας την επαγγελματική πορεία που έχουν ονειρευτεί. Στεκόμαστε δίπλα τους και στηρίζουμε τα επαγγελματικά τους βήματα από την πρώτη τους επαγγελματική εμπειρία μέχρι και τα ανώτερα και ανώτατα επίπεδα της ιεραρχίας».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ