Αυτοκτονία 16χρονης στη Μαλαισία λόγω Instagram

Φωτογραφία από pixabay

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Μαλαισίας η είδηση της αυτοκτονίας μιας 16χρονης μετά από δημοσκόπηση που έκανε στο Instagram.

Μία έφηβη, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αυτοκτόνησε έπειτα από δημοσκόπηση που έκανε μεταξύ των φίλων της στο Instagram για το αν θα πρέπει να βάλει η ίδια τέλος στη ζωή της.

Η αστυνομία του Σαραούακ στην ανατολική Μαλαισία ανακοίνωσε ότι ένα 16χρονο κορίτσι, του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, έκανε μια δημοσκόπηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης θέτοντας το ερώτημα: «Πολύ σοβαρό, βοηθήστε με να επιλέξω Ζ/Θ», λίγες ώρες προτού πηδήξει από την ταράτσα κτιρίου στις 13 Μαΐου.

«Σύμφωνα με στενή φίλη του θύματος, τα αρχικά Ζ/Θ σήμαιναν “Ζωή/ Θάνατο”», επεσήμανε ο αστυνομικός Αϊντίλ Μπολχασάν.

Το 69% των φίλων του κοριτσιού στο Instagram επέλεξαν το «Θ».

Ο δικηγόρος και μέλος του κοινοβουλίου, Ραμκαρπάλ Σινγκ δήλωσε ότι όσοι ψήφισαν το «Θ» θα πρέπει να θεωρηθούν ένοχοι για παρακίνηση σε αυτοκτονία και ζήτησε από τις αρχές να ερευνήσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο της κοπέλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει της νομοθεσίας της Μαλαισίας όσοι καταδικάζονται για υποκίνηση σε αυτοκτονία ανηλίκου μπορούν να καταδικαστούν έως και σε 20 χρόνια κάθειρξη.

Έρευνα ζήτησε να διενεργηθεί και ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Μαλαισίας επισημαίνοντας ότι η αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών και των ψυχολογικών προβλημάτων μεταξύ των νέων θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Το Instagram πάντως τον Φεβρουάριο απαγόρευσε από την πλατφόρμα του εικόνες και  περιεχόμενο που σχετίζεται με τον αυτοτραυματισμό για την ασφάλεια των ευάλωτων χρηστών του.

Μάλιστα οι αλλαγές έγιναν μετά την πίεση που ασκήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης από τους γονείς μιας Βρετανίδας εφήβου, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η κόρη τους ακολουθούσε λογαριασμούς στο Instagram που αναφέρονταν στον αυτοτραυματισμό και οδηγήθηκε στην αυτοκτονία το 2017.

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ