Ξεκινούν οι εργασίες στο λιμάνι του Αγκιστρίου

Με τη συμμετοχή 14 υποψηφίων εταιρειών πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία

Ξεκινούν οι εργασίες στο λιμάνι του Αγκιστρίου

Σε δημοπρασία των έργων κατασκευής στο λιμένα Αγκιστρίου, προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και ο δήμος Αγκιστρίου, με τις εργασίες να αναμένεται να ξεκινήσουν το συντομότερο. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα του δημάρχου του νησιού Ιωάννη Αθανασίου και των κατοίκων φυσικά του Αγκιστρίου, που με την συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, κατάφεραν να εξασφαλίσουν αρχικά όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και εν συνεχεία να προχωρήσουν στη δημοπράτηση του έργου.

Με τη συμμετοχή 14 εταιρειών ο διαγωνισμός

Στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε, εμφανίστηκαν 14 υποψήφιες ανάδοχες εταιρίες, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας ύψους 2.215.000 ευρώ. Το έργο σύμφωνα με τους υπευθύνους είναι ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για το Αγκίστρι, καθώς ο υφιστάμενος λιμένας είναι πολύ μικρός για τις ανάγκες του νησιού, που ειδικότερα τους θερινούς μήνες κατακλύζεται από επισκέπτες.

«Η Περιφέρεια και η Π.Ε Νήσων έχει προγραμματίσει στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών για όλα τα νησιά ευθύνης της. Μέχρι το τέλος της θητείας μας πιστεύουμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα λιμενικά έργα που έχουμε μεθοδικά προγραμματίσει», ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ