Μηχανισμός για την αγορά εργασίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μηχανισμός για την αγορά εργασίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Προς τη δημιουργία μηχανισμού διάγνωσης για τις ανάγκες στην αγορά εργασίας προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την έγκριση ένταξης της σχετικής πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για την περίοδο 2014-202 από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, ο μηχανισμός αυτός, τον οποίο όλες οι Περιφέρειες της χώρας είναι υποχρεωμένες να δημιουργήσουν, θα τροφοδοτεί με στοιχεία από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας, ενώ θα βρίσκεται σε επικοινωνία με φορείς που είναι προσανατολισμένοι στην κατεύθυνση της δημιουργίας θέσεων εργασίας, όπως οι ΟΤΑ, ο ΟΑΕΔ, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, οι σύνδεσμοι επιχειρήσεων κ.α.

Κώστας Γιουτίκας: Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι αναγκαία συνθήκη για την αντιμετώπιση των υψηλών ποσοστών ανεργίας

Όπως επισήμανε στη σχετική εισήγησή του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Γιουτίκας, η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι αναγκαία συνθήκη για την αντιμετώπιση των υψηλών ποσοστών ανεργίας. Ο ίδιος τόνισε, ότι για να μπορέσει η Περιφέρεια να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική, θα πρέπει να μπορεί να καταγράψει και να αναλύσει, μέσω του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, τις μεταβολές που συνέβησαν αυτά τα επτά χρόνια της κρίσης, τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν, τους επαγγελματικούς κλάδους που έχουν πλήρως καταρρεύσει, τους κλάδους που αντέχουν ακόμα.

«Έχοντας στα χέρια μας αυτό το εργαλείο, τον Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας, θα έχουμε πλήρη εικόνα ανά πάσα στιγμή με συνεχώς επικαιροποιημένα στοιχεία, για όλες τις μεταβολές που συμβαίνουν στα ζητήματα που αφορούν στην απασχόληση και την ανεργία», τόνισε ο κ. Γιουτίκας.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ