Στα 1,68 δισ. ευρώ η δημόσια δαπάνη για την Αγροτική Ανάπτυξη

Στα 1,68 δισ. ευρώ η δημόσια δαπάνη για την Αγροτική Ανάπτυξη

Στα 1,68 δισ. ευρώ τοποθέτησε το σύνολο της δημόσιας δαπάνης των μέτρων για την Αγροτική Ανάπτυξη (ΠΑΑ) 2014-2020 που έχουν προκηρυχθεί έως σήμερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σε απάντησή του σήμερα στη Βουλή επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ, σχετικά με την αξιοποίηση του ΠΑΑ.

«Μέχρι σήμερα», είπε, «έχουν προκηρυχθεί πολλά μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με σημαντικότερα αυτά της τοπικής ανάπτυξης Leader για το ΠΑΑ και την αλιεία, της εγκατάστασης νέων αγροτών, της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, και της μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης των γεωργικών προϊόντων».

Τους προσεχείς μήνες τα μέτρα για Ομάδες Παραγωγών-Επενδύσεις για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι τους προσεχείς μήνες πρόκειται να προκηρυχθούν κι άλλα σήμαντικά μέτρα, όπως το Μέτρο για τις Ομάδες Παραγωγών που ενισχύει τις λειτουργικές δαπάνες συλλογικών σχημάτων που συστήνονται για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα, το Υπομέτρο για Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπεί στη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής,το μέτρο των Γεωργικών Συμβούλων, μέσω του οποίου θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 300 δομές σε όλη τη χώρα και θα απασχοληθούν πάνω από 1000 γεωτεχνικοί καθώς και το μέτρο για τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις από τα προγράμματα LEADER, με την ολοκλήρωση της αναμόρφωσής τους από τις Ομάδες Τοπικής Δράσης.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ