Με ταχείς ρυθμούς η ολοκλήρωση του αγωγού TAP

Στο 41% οι εργασίες ολοκλήρωσης ένα χρόνο μετά την έναεξη της κατασκευής-Το 2020 οι πρώτες παραδόσεις αερίου

Με ταχείς ρυθμούς η ολοκλήρωση του αγωγού TAP

Την ολοκλήρωση του 41% των εργασιών για την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) ανακοίνωσε η Κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού, τονίζοντας ότι το έργο βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος, με τις πρώτες παραδόσεις αερίου να γίνουν το 2020, σε εκδήλωση με αφορμή της συμπλήρωσης ενός έτους από την έναρξη των εργασιών.

Επιπλέον, ο στόχος για το επόμενο δωδεκάμηνο (έως τον Μάιο του 2018) είναι να έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός και η διαμόρφωση της όδευσης σε Ελλάδα και Αλβανία, καθώς και να έχει τοποθετηθεί στο έδαφος (και καλυφθεί με χώμα) το 67% των συγκολλημένων αγωγών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την πρόοδο κατασκευής του έργου:

-Οι ανάδοχες εταιρίες του TAP έχουν καθαρίσει το 49% της όδευσης του αγωγού σε Ελλάδα και Αλβανία (371 χλμ. από σύνολο 765 χλμ.). Επίσης, το 22,6% των συγκολλημένων χαλύβδινων σωληναγωγών βρίσκονται ήδη στο έδαφος.

-Στην Ιταλία, οι εργασίες συνεχίζονται με τα πρώτα ελαιόδενδρα να έχουν αποθηκευθεί προσωρινά, έτσι ώστε να ξεκινήσει μέσα στο χρόνο η κατασκευή μικρο-τούνελ μήκους 1,5 χλμ.

-Περίπου 68,5% των συνολικά 55.000 σωληναγωγών που θα χρησιμοποιηθούν για τον αγωγό έχουν παραληφθεί σε Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία.

-Περισσότεροι από 5.200 άνθρωποι εργάζονται για το έργο στις φιλοξενούσες χώρες, με ποσοστό άνω του 85% να αφορά σε τοπικό προσωπικό.

Ian Bradshaw: «Είμαστε εντός στόχου ώστε οι πρώτες παραδόσεις αερίου να γίνουν το 2020

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του TAP, κ. Ian Bradshaw, επισημαίνει ότι: «Είμαστε εντός στόχου ώστε οι πρώτες παραδόσεις αερίου από το Shah Deniz II να γίνουν το 2020, αποτελώντας ενεργό κομμάτι του ευρωπαϊκού ενεργειακού δικτύου, και διευκολύνοντας πιο ανταγωνιστική και ασφαλή ενέργεια να φτάσει σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις» και προσθέτει: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το ότι σήμερα περίπου 173 χλμ. συγκολλημένων χαλύβδινων σωληναγωγών -δηλαδή περί τις 21 φορές η έκταση του έργου στην Ιταλία- έχουν τοποθετηθεί σε ελληνικό κι αλβανικό έδαφος.

Ο ΤΑΡ εξάλλου διατηρεί τη δέσμευσή του να αποκαταστήσει τη γη στην αρχική της ή σε καλύτερη κατάσταση. Ένα έργο αυτής της κλίμακας και αυτού του μεγέθους πρόκειται να αντιμετωπίσει καθημερινές προκλήσεις. Είμαστε, ωστόσο, κατάλληλα προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουμε συνεργαζόμενοι στενά με τις ομάδες και το δίκτυο διανομής μας, μαζί με τις τοπικές κοινότητες».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ