Αναπνευστικά προβλήματα στα παιδιά από τις πυρκαγιές του Αμαζονίου

Αμαζονίου

Η αύξηση των πυρκαγιών που σημειώθηκαν φέτος στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία έχει προκαλέσει αύξηση των περιστατικών αναπνευστικών προβλημάτων στα παιδιά, καθώς ένα σύννεφο καπνού είχε καλύψει πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Περίπου 5.000 παιδιά ηλικίας εννέα ετών και κάτω χρειάστηκε να νοσηλεύονται κάθε μήνα την περίοδο μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου σε 36 περιοχές, «στο τόξο της αποψίλωσης» της Βραζιλίας, μια περιοχή που περικυκλώνει τον Αμαζόνιο, σύμφωνα με έρευνα του Oswaldo Cruz, ενός ινστιτούτου υγείας.

Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών, με την έρευνα να συνδέει την αύξηση αυτή με τις πυρκαγιές.

Η έρευνα εξέτασε περιπτώσεις μόνο για τον Μάιο και τον Ιούνιο, μήνες για τους οποίους υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, όταν ο αριθμός των πυρκαγιών ήταν κατά τι μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι. Όμως το χρονικό αυτό διάστημα προηγείται της μεγάλης αύξησης των πυρκαγιών τον Αύγουστο, όταν ο αριθμός τους σχεδόν τριπλασιάστηκε σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2018.

Ο Κριστοβάο Μπαρσέλος, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσε ότι το λογικό συμπέρασμα είναι ότι με την αύξηση των πυρκαγιών μετά τον Ιούλιο θα αυξήθηκαν και τα περιστατικά αναπνευστικών προβλημάτων.

«Υπάρχει μια αλληλουχία που ξεκινά με την αποψίλωση, μετά έρχονται οι πυρκαγιές και τα αναπνευστικά προβλήματα», εξήγησε.

Σε περιοχές όπου καταγράφηκαν περισσότερες πυρκαγιές από το συνηθισμένο, ένα παιδί ήταν 36% πιο πιθανό να παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα, ανέφερε η έρευνα. Ο Μπαρσέλος πρόσθεσε ότι το 2% των παιδιών που χρειάστηκε να λάβουν θεραπεία πέθανε.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ