Γεννηματά: Για μας η ανάπτυξη πρέπει να αφορά όλους τους Έλληνες

«Δημιουργούμε τη νέα μεγάλη σύγχρονη Κεντροαριστερά. Με βαθιά πίστη στις αξίες της Αλλαγής»

Γεννηματα: Μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Ενότητα, διεύρυνση, ανανέωση. Ενότητα δυνάμεων, διεύρυνση του πολιτικού χώρου, ανανέωση ιδεών, προσώπων και πρακτικών. Η παράταξή μας, η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη, γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής στις πολιτικές εξελίξεις», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά, σε εκδήλωση  εργατικών και επαγγελματικών χώρων σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Φώφη Γεννηματά: Ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, την πραγματική ελπίδα. Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη δυναμική

«Ενότητα, διεύρυνση, ανανέωση. Ενότητα δυνάμεων, διεύρυνση του πολιτικού χώρου, ανανέωση ιδεών, προσώπων και πρακτικών», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης και καθαρή εντολή για να εγγυηθεί ότι «ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, την πραγματική ελπίδα. Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη δυναμική».

Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε όλους όσους απομακρύνθηκαν να επιστρέψουν. «Εκτός από εκείνους που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να βρουν στασίδι στην εξουσία. Αυτούς τους χαρίζουμε εκεί που βρίσκονται σήμερα. Δεν τους θέλουμε πίσω. Δεν έχουν καμιά θέση στο χώρο μας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το μήνυμα μας ξεκάθαρο: Δεν θα επιτρέψουμε την συντηρητική οπισθοδρόμηση. Δεν θα αφήσουμε, η fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντήσει τις προοδευτικές ιδέες και τις αξίες του δημοκρατικού Σοσιαλισμού».

«Δημιουργούμε τη νέα μεγάλη σύγχρονη Κεντροαριστερά. Με βαθιά πίστη στις αξίες της Αλλαγής. Με σεβασμό στην διαχρονική προσφορά του ΠΑΣΟΚ στον τόπο και στον λαό μας»

Συνέχισε λέγοντας ότι η δημοκρατική παράταξη δεν θα γίνει συμπλήρωμα των άλλων -«δεν είναι όνειρό μας ο ρόλος του πολιτικού μπαλαντέρ», είπε συγκεκριμένα- αλλά «σταθερά και αμετάκλητα» θα ακολουθήσει μια αυτόνομη πορεία, ούτε θα γίνει «ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου, με αντάλλαγμα κάποιες καρέκλες της εξουσίας».

Οι τρεις βασικές διαφορές με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη Νέα Δημοκρατία για την ανάπτυξη:

Η πρώτη αφορά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μιλάει για “ανάπτυξη” αλλά δεν το εννοούν ενώ ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι «οι ανισότητες είναι ένα φυσικό φαινόμενο». Όπως ανέφερε η Φώφη Γεννηματά «για μας η ανάπτυξη πρέπει να αφορά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Και πρώτα εκείνους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, που βιώνουν την φτώχεια και τον κίνδυνο του περιθωρίου».

Η δεύτερη διαφορά είναι ότι οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θεωρούν τον δημόσιο τομέα ως λάφυρο ενώ η ΝΔ μιλά για δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών.

Και η τρίτη αναφέρεται στο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ παραχώρησε ως ενέχυρο στους δανειστές τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια και η ΝΔ συμφωνεί δογματικά με την προνομιακή για τους αγοραστές εκποίηση του συνόλου του εθνικού πλούτου.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ