«Οι αρχηγοί είναι αναλώσιμοι, η παράταξη είναι αυτή που θα μείνει»

Νίκος Ανδρουλάκης: Πρέπει «να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στο λαό. Η χώρα χρεοκόπησε

Ανδρουλάκης: Δίνω έναν αγώνα αλλαγής

«Προσωπικά είτε νικήσω είτε χάσω, θα είμαι εκεί την επόμενη μέρα διότι πιστεύω ότι αυτή η παράταξη είναι πέρα από αρχηγούς. Οι αρχηγοί είναι αναλώσιμοι, η παράταξη είναι αυτή που θα μείνει», σαημμείωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι την Κυριακή αλλά και στις 19 Νοεμβρίου θα υπάρξει μαζική συμμετοχή στις εκλογές ώστε όλοι να γίνουν συνιδρυτές.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ενα θεσμικό, δημοκρατικό κόμμα που θα λειτουργεί με εσωκομματική δημοκρατία, που θα σέβεται το κράτος, τους θεσμούς, θα λειτουργεί με αξιοκρατία

«Aυτοί θα καθορίσουν τη μορφή του ενιαίου φορέα στο ιδρυτικό συνέδριο κι όχι οι ηγεσίες ή όποιος εκλεγεί. Αυτό τουλάχιστον επιβάλλεται μέσα από μια νέα προσπάθεια η οποία θα φτιάξει ένα θεσμικό, δημοκρατικό κόμμα που θα λειτουργεί με εσωκομματική δημοκρατία, που θα σέβεται το κράτος, τους θεσμούς, θα λειτουργεί με αξιοκρατία και πάνω από όλα θα σκοτώσει το αρχηγικό κόμμα. Το κόμμα που συνήθως τις αποφάσεις τις έπαιρνε ο αρχηγός και η παρέα του. Εμείς θέλουμε κάτι διαφορετικό να γίνει στην Ελλάδα, να αποτελέσει ντόμινο και για τα υπόλοιπα κόμματα. Να δημιουργηθούν κόμματα που θα είναι πραγματικά κύτταρα της δημοκρατίας», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη πρέπει «να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στο λαό. Η χώρα χρεοκόπησε. Δυο πράγματα πρέπει να γίνουν. Να φτιάξουμε ένα κοινωνικό κράτος που θα αφορά τους πολλούς κι όχι τα προνόμια των λίγων και να αποκλιμακωθεί η φορολογία με προοδευτικό τρόπο για να ενισχύσουμε τη μεσαία τάξη. Για να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες δουλειάς, επομένως μείωση της ανεργίας και τα παιδιά μας να σταματήσουν να φεύγουν στο εξωτερικό».

«Θέλω να είμαι καθαρός απέναντι σε όλους. Θα μιμηθούμε τις βέλτιστες πρακτικές των ευρωπαϊκών κομμάτων τα οποία πηγαίνουν στις εκλογές με ένα πρόγραμμα και λένε ψηφίστε μας για να είμαστε κομμάτι της κυβέρνησης της επόμενης μέρας. Εάν ο λαός μας τιμήσει και πάρουμε μεγάλο ποσοστό τότε θα πάμε στο επόμενο βήμα που είναι η προγραμματική συμφωνία. Θα καλέσουμε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Εάν κάποιος συμφωνεί με τις προτεραιότητες που έχουμε για την πατρίδα, θα προχωρήσουμε», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις μετεκλογικές διεργασίες και συνεργασίες στην Κεντροαριστερά.

Εάν δεν συμφωνεί, θα μείνουμε στη λογική αντιπολίτευση όπως γίνεται στην Ευρώπη. Ο κ. Σουλτς αυτό είπε: ψηφίστε με για να μείνω. Δεν τον ψήφισαν, πήγε στην αντιπολίτευση».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ