Ανδρουλάκης: Ο κόσμος θέλει μια παράταξη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Ανδρουλάκης: Ο κόσμος θέλει μια παράταξη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία» δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Νίκος Ανδρουλάκης: Χρειάζεται ένα κόμμα, το οποίο θα είναι θεσμικό και όχι αρχηγικό

«Ο κόσμος θέλει να υπάρχει μια άλλη παράταξη, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, που να μην είναι ούτε το συντηρητικό κόμμα του κ. Μητσοτάκη, ούτε όμως κι αυτό που βιώνουμε σήμερα με ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες. Άρα υπάρχει χώρος να δημιουργηθεί αυτή η νέα παράταξη» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι ότι χρειάζεται ουσιαστική ενότητα, όχι ενότητα εξουσίας, αλλά πολιτική και ηθική ενότητα, συλλογικότητα, ένα κόμμα, το οποίο θα είναι θεσμικό και όχι αρχηγικό. Εγώ πιστεύω, πως όπως όλες οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα μας συνοδεύτηκαν με αλλαγή γενιάς στο πολιτικό προσκήνιο, αυτό θα γίνει και τώρα».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δυνατότητες μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε, πως ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς, όταν θα γίνουν εκλογές, θα διεκδικήσει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ελληνικού λαού κι αν ο λαός τον στηρίξει, θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο βήμα, επιδιώκοντας προγραμματικές συμφωνίες με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

«Θα καλέσουμε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου εκτός των ΑΝΕΛ»

«Θα καλέσουμε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, πλην των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Εάν βρεθεί προγραμματική συμφωνία, η οποία θα έχει κάποιες κύριες ιεραρχίες στη βάση των απόψεών μας και των ιδεών μας, ευχαρίστως να μπούμε σε μία κυβέρνηση. Αλλά όταν λέω προγραμματική συμφωνία, εννοώ ευρωπαϊκού τύπου, γραμμένη σε πέτρα, όχι ένα χαρτί φερετζέ για τη διανομή μερικών υπουργείων» διευκρίνισε.

Κληθείς να τοποθετηθεί στην πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τη χορήγηση διήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, σημείωσε πως η απόφαση συνιστά μία πρόκληση, υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να φεύγει η ατζέντα από τα πραγματικά προβλήματα. «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί συνεχώς να φεύγει η συζήτηση από τα μεγάλα θέματα της οικονομίας, που εκεί θα κριθεί το μέλλον της πατρίδας μας, εκεί πρέπει να εστιάσουμε», είπε.

«Η οικονομική κρίση παρατείνεται, γιατί το πολιτικό σύστημα δεν συναινεί σε τίποτα, τα παιχνίδια είναι καθαρά επικοινωνιακά, ο κ. Τσίπρας θέλει να μας πείσει ότι μας βγάζει από το μνημόνιο του χρόνου, ενώ η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων θα καταρρεύσει. Θα είναι μία φωτογραφία στιγμής, μια καρτ ποστάλ επικοινωνιακού χαρακτήρα, χωρίς μακροπρόθεσμη δυνατότητα να διατηρηθεί αυτό το σχέδιο, γιατί οι συντελεστές είναι πάρα πολύ υψηλοί για να τους σηκώσει σήμερα ο ελληνικός λαός. Εμείς από την πλευρά μας, πρέπει με έναν ρεαλισμό και ένα προοδευτικό πρόσωπο να προσεγγίσουμε όλα αυτά τα θέματα, τα οποία αφορούν την οικονομία, την κοινωνία, τα εθνικά ζητήματα» επισήμανε ο υποψήφιος.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ