Αντωνοπούλου: Δημιουργήθηκαν 250 χιλ. θέσεις εργασίας από το 2015

Αντωνοπούλου: Δημιουργήθηκαν 250 χιλ. θέσεις εργασίας από το 2015

Συνάντηση με τους δημάρχους της περιφέρειας Θεσσαλίας είχε σήμερα το μεσημέρι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, με θέμα συζήτησης τα προγράμματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωφελούς εργασίας.

Ράνια Αντωνοπούλου: Από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν δημιουργηθεί 250.000 θέσεις εργασίας

Η κ. Αντωνοπούλου σε δηλώσεις της σχετικά με την αγορά εργασίας στη χώρα σημείωσε πως «από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Ιούλιο, έχουν δημιουργηθεί 250.000 θέσεις εργασίας», επισημαίνοντας πως περίπου οι μισές θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης και οι άλλες μισές είναι πλήρους απασχόλησης.

Όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου τα παραπάνω δεν σημαίνουν για την κυβέρνηση κάποιο success story, καθώς υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα 1 εκατ. εκατομμύριο άνεργοι, όμως συμπλήρωσε πως «βάλαμε φρένο στην καταστροφή που είχε ήδη δημιουργεί και αυξανόταν».

«Η κοινωφελής εργασία συνδέει τους ανέργους με έργα που υλοποιεί ο δήμος»

Σχετικά με τα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας των δήμων η κ. Αντωνοπούλου δήλωσε πως «όλοι οι δήμοι έχουν καταλάβει πως τα προγράμματα αυτά είναι για να υποστηρίζουν τους ανέργους», σημειώνοντας πως η κοινωφελής εργασία «συνδέει τους ανέργους με έργα που υλοποιεί ο δήμος τα οποία να αποδίδουν το μέγιστο όφελος στην τοπική κοινωνία».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την μεριά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός σημείωσε πως το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας «είναι μια απάντηση και όχι η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, καθώς δίνει δυνατότητα στους ανέργους να απασχοληθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στους δήμους να αξιοποιήσουν τα προγράμματα ως απάντηση στο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ