Προς απελευθέρωση η μίσθωση κατοικιών σε τουρίστες

Νέα ρύθμιση επεξεργάζεται το υπουργείο Τουρισμού

Τι ισχύει για την προστασία της 1ης κατοικίας με το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη

Μια νέα ρύθμιση που θα αφορά στη μίσθωση κατοικιών σε τουρίστες φαίνεται προ των πυλών. Συγκεκριμένα, τη συγκεκριμένη ρύθμιση επεξεργάζονται από κοινού η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Μάλιστα, φαίνεται ότι… τρέχουν για να προλάβουν τη ερχόμενη τουριστική περίοδο, δεδομένου του κενού στο νομικό πλαίσιο που, ουσιαστικά, σημαίνει τεράστια διαφυγόντα κέρδη για την ελληνική οικονομία.

Διευκολύνεται η μίσθωση κατοικιών

Η μίσθωση ακινήτων σε τουρίστες θα γίνει πολύ πιο εύκολη, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Ειδήσεις», καθώς δεν θα υπάρχουν οι περιορισμοί που υπήρχαν με την παλιά ρύθμιση. Συγκεκριμένα, στο… παιχνίδι μπαίνουν και οι εταιρείες, εκτός από φυσικά πρόσωπα.

Χωρίς πλαφόν ανά ΑΦΜ οι μισθώσεις

Επίσης, πλέον δεν θα προβλέπεται πλαφόν στον αριθμό ακινήτων που μισθώνονται ανά ΑΦΜ, που αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε δύο, δεν θα υπάρχει περιορισμός στα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου, αλλά και στη νομιμότητά του, ενώ και το χρονικό όριο μίσθωσής του θα ανέβει. Αυτή τη στιγμή είναι 60-90 ημέρες, ανάλογα την περιοχή. Τέλος, η φορολογία για τους ιδιώτες θα είναι της τάξεως του 15%, 35% και 45%, ανάλογα την κάθε περίπτωση και 29% στις εταιρείες.

Αντιδράσεις από επιχειρηματίες του τουρισμού

Ωστόσο, ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού. Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν «η νέα ρύθμιση διευρύνει υπέρμετρα το πεδίο και τους όρους για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων και προάγει τον αθέμιτο ανταγωνισμό».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ