Απεργία εργαζομένων στον επισιτισμό την Παρασκευή 20 Ιουλίου

Απεργία εργαζομένων στον επισιτισμό την Παρασκευή 20 Ιουλίου

Για επικείμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο του επισιτισμού προειδοποιεί το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής, αρχομένων με την 24ωρη προγραμματισμένη για την 20η Ιουλίου απεργία

Ειδικότερα, το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην απεργία, αλλά και σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα εκείνη μπροστά στο ξενοδοχείο Electra Palace, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 10 το πρωί.

Στο επίκεντρο οι συνθήκες εργασίας, ασφάλισης και οι όροι υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα μέλη του συνδικάτου κατήγγειλαν τις συνθήκες εργασίας, ασφάλισης και τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. «Είναι χαρακτηριστικό ότι στον κλάδο μας έχουν καταγραφεί 14 μορφές ελαστικής εγασίας (εποχικοί, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, μερικής εργασίας, διαλείπουσας και εκ περιτροπής εργασίας, εργολαβίες, μαθητείας), ενώ οι αφίξεις ρεκόρ και οι αυξήσεις στους τζίρους των επιχειρηματιών πατάνε πάνω σε διαλυμένα ωράρια και σε λιπόθυμους από την εντατική εργασία εργαζόμενους» δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου Κυριάκος Τσιαούσης.

Για τεράστια προβλήματα στην περιοχή της Χαλκιδικής κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων τέτοια προβλήματα είναι ιδιαίτερα έντονα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες (κυρίως στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής), όπως επίσης σε μεγάλα κάμπινγκ, σε φούρνους, σε μπιτς μπαρ, σε καφετέριες, ακόμη και σε παιδικές κατασκηνώσεις. Στη γενική συνέλευση, εξάλλου, των εργαζομένων, αναφέρθηκαν περιπτώσεις απλήρωτων εργαζόμενων από την περσινή σεζόν, όπως και εργαζόμενων που δουλεύουν όλη την καλοκαιρινή σεζόν με μόλις ένα ή δύο ρεπό ή εργαζόμενων με ωράρια από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Τα αιτήματα των εργαζομένων

Το Συνδικάτο ζητεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον κλάδο, με 35ωρο και πενθήμερο, επαναφορά των βαρέων και ανθυγιεινών και του εφάπαξ στην 20ετία, κατάργηση της «ενοικιαζόμενης» εργασίας, αμοιβή της πρακτικής των σπουδαστών σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση, επίδομα ανεργίας μέχρι την επαναπρόσληψη και μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ