Αποκαλύπτεται στις 29 Ιουνίου η πρώτη ψηφιακή πόλη των Τρικάλων

Διαβάστε τις δράσεις και τις τεχνολογικές εφαρμογές για την "έξυπνη πόλη" στην Λάρισα.

trikala

Η πόλη των Τρικάλων αποκαλύπτει στις 29 Ιουνίου προς όφελος των πολιτών τις έξυπνες και ουσιαστικές λύσεις σε θέματα καθημερινότητας μέσα από δράσεις και τεχνολογικές εφαρμογές.
Το σημείο ελέγχου του προγράμματος θα είναι ορατό σε όλους, στο Δημαρχείο, ώστε ο κάθε πολίτης να βλέπει άμεσα τις εφαρμογές και τα οφέλη της «έξυπνης πόλης».

Τα συστήματα, όπως ανακοινώθηκαν από τη δημοτική αρχή, είναι:

Έξυπνη διαχείριση στάθμευσης (smart parking)
Αφορά στην κάλυψη 45 θέσεων στάθμευσης και θέσεων ΑΜΕΑ, η οποία θα επιτρέπει τη δυνατότητα εντοπισμού ελεύθερων θέσεων στάθμευσης από τους πολίτες. Η χρέωση, η πληρωμή, αλλά και η ανταμοιβή και παρακολούθηση του συστήματος θα γίνεται με τη χρήση προηγμένων εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα.
Έξυπνος φωτισμός (smart lighting)
Αντικαθίστανται 24 φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες LED που θα διαθέτουν και αισθητήρες για ανίχνευση κίνησης και εξοικονόμηση ενέργειας.
Έξυπνη διαχείριση κυκλοφορίας (smart mobility)
Χρησιμοποιούνται αισθητήρες καταμέτρησης οχημάτων και επιτυγχάνεται διαχείριση ροής με φωτεινούς σηματοδότες.
Περιβαλλοντική διαχείριση (smart environment)
Εγκαθίστανται αισθητήρες μέτρησης περιβαλλοντικών μεγεθών, που συλλέγουν και αναλύουν τα σχετικά δεδομένα ποιότητας του περιβάλλοντος.
«Ανοικτή Αγορά» (Open Mall)
Με τριπλή δράση, έξυπνη οικονομία (smart economy), έξυπνη διακυβέρνηση (smart governance) και έξυπνη υγεία (smart health).

Διατίθεται εφαρμογή για φορητές συσκευές (mobile App) και οι δράσεις στηρίζονται και στη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων.

Οι υποδομές του πιλοτικού έργου «Ανοικτή Αγορά» (Open Mall) θα εφαρμοστούν στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, όπου έχει δοκιμαστεί και το λεωφορείο χωρίς οδηγό. Οι υπόλοιπες 4 «έξυπνες» εφαρμογές θα προσφέρονται στο σύνολο του Δήμου.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ