Αραμπατζή: Μπλοκαρισμένες εδώ κι 6 μήνες οι νεες αγροτικές συντάξεις

«Επιβεβαιώνεται η περικοπή του 60% της σύνταξης όσων επιθυμούν να ασκούν αγροτική δραστηριότητα»

Αραμπατζή: Μπλοκαρισμένες εδώ κι 6 μήνες οι νεες αγροτικές συντάξεις

«Εδέησε τελικά το Υπουργείο Εργασίας, μετά από επανειλημμένες πιέσεις της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και 6 μήνες, να σταματήσει την απροκάλυπτη αφαίμαξη των χιλιάδων ασφαλισμένων του πρώην Ο.Γ.Α., γεννηθέντων το 1950. Των αγροτών, δηλαδή, που μετά την ενιαιοποίηση του Ο.Γ.Α. στον ΕΦΚΑ, ενώ θα έπρεπε από την 1η Ιανουαρίου 2017 να λαμβάνουν τις συντάξεις τους, καλούνταν παρατύπως να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή.

«Με σχετική εγκύκλιό του, ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, αφού τους ”φόρτωσε” με παράνομα ασφαλιστικά ”χαράτσια”, έρχεται στο “και πέντε” να τους ανακοινώσει, χωρίς ντροπή, ότι δεν έπρεπε να τα καταβάλουν και ότι θα επιστραφούν σε όσους εν τω μεταξύ τα κατέβαλαν», εξηγεί η κ. Αραμπατζή.

Φωτεινή Αραμπατζή: Ούτε λέξη για το πότε, επιτέλους, θα ξεκινήσει η καταβολή των αγροτικών συντάξεων

«Φυσικά, για την ”ταμπακιέρα” ούτε λόγος από τον αρμόδιο Υφυπουργό. Ούτε λέξη για το γεγονός ότι από 1 Ιανουαρίου 2017 δεν έχει βγει καμία αγροτική σύνταξη. Ούτε λέξη για το πότε, επιτέλους, θα ξεκινήσει η καταβολή τους», συμπληρώνει.

«Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η περικοπή του 60% της σύνταξης όλων των νέων (από 13 Μαΐου 2016) συνταξιούχων, ετεροεπαγγελματιών αγροτών, που επιθυμούν να ασκούν αγροτική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα τους υποχρεώνουν να καταβάλουν πλήρεις αγροτικές ασφαλιστικές εισφορές», καταλήγει στη σχετική ανακοίνωση η βουλευτής της ΝΔ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ