ΕΦΚΑ: Αυξημένη η εισπραξιμότητα στις ασφαλιστικές εισφορές

Με τη σύνταξη Δεκεμβρίου τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Αυξημένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ και καλύτερα αποτελέσματα για το 2107 προέβλεψε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Τάσος Πετρόπουλος: Στο 96% η εισπραξιμότητα για τους μισθωτούς και στο 70% για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η εισπραξιμότητα από τους μισθωτούς έχει φθάσει στο 96% και στους ελεύθερους επαγγελματίες στο 70%. Διέψευσε δημοσίευμα ότι θα πρέπει να υπάρξουν αυξημένες επιστροφές λόγω αυξημένων υπολογισμών σε 400.000 ασφαλισμένους λέγοντας ότι «δεν στέκει με βάση την κοινή λογική ο αριθμός αυτός». Τόνισε ότι πλέον με το νέο σύστημα ανακόπηκε ο κατήφορος, ενώ με τη μείωση της ανεργίας έως το 2019 κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες θα αυξηθούν τα έσοδα κατά 470 εκατομμύρια (κύρια και επικουρική ασφάλιση).

«Η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές είναι πολύ υψηλές και αυτό πρέπει να αλλάξει»

Υπογράμμισε πως ήδη η ανεργία μειώνεται -έχει πέσει κατά 4%- ενώ σημείωσε ότι με το νέο σύστημα το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνει λιγότερες εισφορές – 158 ευρώ- και το 90% των αγροτών -78 ευρώ. Αναγνώρισε ωστόσο ότι «η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές είναι πολύ υψηλές και αυτό πρέπει να αλλάξει». Υπενθύμισε πως το 2019 η κυβέρνηση έχει στόχο να μειώσει κατά 2% τους συντελεστές φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα και κατά 3% για τα νομικά πρόσωπα.

Στις 3 Αυγούστου η λεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Είπε, τέλος, πως από 3 Αυγούστου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ρυθμίσεις χρεών των επιχειρήσεων προς τράπεζες και Δημόσιο.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ