Το Σεπτέμβρη ο συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ

Με βάση τα εισοδήματα του 2015 οι ασφαλιστικές εισφορές

Μέχρι το Σεπτέμβρη θα περιμένουμε για το συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ

Μέχρι τον Σεπτέμβρη θα χρειαστεί να περιμένουν οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ για τον συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών τους. Συγκεκριμένα, στην επιβεβαίωση της μεταφοράς για το Σεπτέμβρη της διαδικασίας συμψηφισμού των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο για συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών, τονίζει πως «Σύμφωνα το ν. 4387/16, οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται με βάση τα εισοδήματα του 2015, έως ότου εκκαθαριστούν τα εισοδήματα του 2016.

Από τις 30 Ιουνίου 2017 οι εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις

Οι εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις θα είναι διαθέσιμες μετά τις 30 Ιουνίου 2017, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία που έχει θέσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Διαγωνισμός ΗΔΙΚΑ για την ανάπτυξη λογισμικού για τον ΕΦΚΑ

Η ΗΔΙΚΑ προχώρησε στην έγκαιρη προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάπτυξη του απαραίτητου λογισμικού. Οι διαδικασίες συμψηφισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017, όπως είχε ανακοινωθεί από την αρχή του έτους».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα εκκαθαριστικά εμφανίζονται ιδιαιτέρως αυξημένα για τους ασφαλισμένους, καθώς αντιστοιχούν σε εισφορές για τα εισοδήματα που καταγράφησαν το 2015.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ