Αχτσιόγλου: Κούρεμα έως 80% στις προσαυξήσεις οφειλών

Υποχρεωτική αργία η 26η Δεκεμβρίου

Για «σημαντικό κούρεμα προσαυξήσεων της τάξεως του 80%» στις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το ελληνικό δημόσιο έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ραδιόφωνο 24/7», σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της γ’ αξιολόγησης, η υπουργός Εργασίας τόνισε πως «υπάρχει ένα κλίμα συναινετικό και ταχείας ολοκλήρωσης των θεμάτων», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «αισιοδοξούμε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως».

Έφη Αχτσιόγλου: Κούρεμα προσαυξήσεων στις ασφαλιστικές οφειλές της τάξεως του 80%

Σε ερώτηση αναφορικά με τις εκατόν είκοσι (120) δόσεις η κα. Αχτσιόγλου δήλωσε πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι υπουργικές αποφάσεις από την ίδια και τον κ. Τσακαλώτο, οι οποίες αφορούν τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «θα υπάρχει ένα σημαντικό κούρεμα προσαυξήσεων της τάξεως του 80%».

Ρυθμίσεις για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

«Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτοί που θα μπορούν να υπαχθούν θα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα (δηλ. γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) ανεξαρτήτως ύψους της οφειλής τους, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα (έμποροι) είτε χρωστάνε λιγότερο από 20.000, είτε χρωστάνε περίπου το 85% στο Δημόσιο ή στα ασφαλιστικά ταμεία. Σε αντίθετη περίπτωση για τους εμπόρους των οποίων οι οφειλές ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ θα μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού», υπογράμμισε η Υπουργός.

Όσον αφορά το συνδικαλιστικό νόμο, η κα. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η συμφωνία είναι η αλλαγή στην απαρτία, για τη λήψη απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία».

Η Υπουργός μίλησε μεταξύ άλλων για τα οικογενειακά επιδόματα και συγκεκριμένα δήλωσε πως «θα υπάρχει ένα ενιαίο επίδομα, αλλά στόχος μας είναι να αυξηθεί το επίδομα που δίνεται στο πρώτο και δεύτερο παιδί και με τον τρόπο αυτό να ομαλοποιηθεί η κατανομή των επιδομάτων», ενώ για τα επιδόματα αναπηρίας διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στο ύψος των επιδομάτων που καταβάλλονται.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ