Αχτσιόγλου: Εντός 4 ημερών η αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης

Υποχρεωτική αργία η 26η Δεκεμβρίου

Mια σειρά από νομοτεχνικές βελτιώσεις κατέθεσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου νόμου: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις», για τα εργασιακά.  Ειδικότερα, μεταξύ των νομοτεχνικών βελτιώσεων περιλαμβάνονται διευκρινίσεις όσον αφορά στην επιβολή ποινής προσωρινής αναστολής λειτουργίας σε καταστήματα για παραβάσεις εργατικής νομοθεσίας και στην αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης.

Συγκεκριμένα, σκοπός της διάταξης είναι η αντιμετώπιση της υποτροπής. Η υπουργός διευκρίνισε ότι ο αριθμός των παραβάσεων που αναφέρονται για την επιβολή της ποινής προσωρινής αναστολής λειτουργίας αφορούν διαφορετικούς ελέγχους και όχι τη διαπίστωση διαφορετικών παραβάσεων στον ίδιο έλεγχο.

Οικειοθελής αποχώρηση

Σε σχέση με την οικειοθελή αποχώρηση, η υπουργός ανέφερε ότι λήφθηκαν υπόψη οι παρατηρήσεις των φορέων και της αντιπολίτευσης που ανέφεραν ότι η προθεσμία των δύο ημερών για την αναγγελία της οικειοθελούς αποχώρησης είναι πολύ στενή και ανακοίνωσε ότι αυξάνεται το διήμερο σε τετραήμερο, ενώ διατηρείται η υποχρέωση συνυπογραφής του εργαζόμενου. Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αυτή η αναγγελία δεν υπάρχει απλώς η ποινή, η διοικητική κύρωση, αλλά τεκμαίρεται η καταγγελία της σύμβασης, δηλαδή τεκμαίρεται απόλυση.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ