Σταθάκης: Τακτοποίηση αυθαιρέτων με κοινωνικά κριτήρια

Έλληνες μετανάστες επενδυτές στην Ελλάδα του... τίποτα

Τακτοποίηση αυθαιρέτων βάσει κοινωνικών κριτηρίων θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα , όπως επεσήμανε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Γιώργος Σταθάκης: Έχουμε συμφωνήσει στην παραχώρηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

«Θέλουμε τη ΔΕΗ πυλώνα του συστήματος, θα έχει το 50% του ενεργειακού μας συστήματος, θα επιβιώσει», τόνισε ο κ. Σταθάκης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει ήδη «συμφωνήσει στην παραχώρηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ».

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξουν απώλειες εργασίας στη λιγνιτική παραγωγή ακόμη και αν παραχωρηθεί μια μονάδα σε ιδιώτη, ενώ συμπλήρωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε τη χώρα οριστικά και αμετάκλητα με το αιτιολογικό ότι όφειλε να άρει το μονοπώλιο στο λιγνίτη».

«Το ΔΝΤ θα αναφέρει ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να είναι βιώσιμο αν ληφθούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup»

Για την έκδοση νέων ομολόγων ο κ. Σταθάκης είπε ότι «μελετάμε το θέμα για να βρούμε την κατάλληλη χρονική στιγμή, με το καλύτερο δυνατό επιτόκιο», ενώ υπογράμμισε ότι αναμένει από τη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να αναφέρει ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να είναι βιώσιμο αν ληφθούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup.

Σχετικά με τη Δικαιοσύνη επανέλαβε ότι είναι σαφώς προσδιορισμένοι οι ρόλοι μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, σημειώνοντας πάντως ότι «ορισμένες αποφάσεις της Δικαιοσύνης προκαλούν το κοινό αίσθημα, δημιουργούν εντάσεις και σχολιασμούς».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ