Νέες εισφορές σε 250 χιλ. αυτοαπασχολούμενους καταφθάνουν το Σεπτέμβρη

ΕΦΚΑ: Στο 26,95% οι εισφορές όσων αμείβονται με απόδειξη δαπάνης

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για μια ακόμη φορά θα χρειαστεί να βάλουν 250.000 αυτοαπασχολούμενοι. Συγκεκριμένα, μία ακόμα αναδρομική επιβάρυνση καταφθάνει τον Σεπτέμβριο, με τον ΕΦΚΑ να στέλνει ειδοποιητήρια με εισφορές για επικουρικό (7%) και εφάπαξ (4%).

Στο 59,95% του εισοδήματος οι εισφορές

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» οι εισφορές αυτές θα πληρωθούν σε τέσσερις δόσεις, ανεβάζοντας τις εισφορές στο 59,95% του εισοδήματος.

Πρόκειται για εισφορές που έπρεπε να καταβάλλονται από την αρχή του έτους, όμως για τεχνικούς λόγους δεν είχαν καταγραφεί στα ειδοποιητήρια.

Εν τω μεταξύ, σε αγώνα δρόμου εξελίσσεται η προσπάθεια για την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου συμψηφισμού μεταξύ των εισφορών που υπολογίστηκαν και πληρώθηκαν με βάση το εισόδημα του 2015 και αυτών που αντιστοιχούν στο εισόδημα του 2016.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την έναρξη των συμψηφισμών με τις καταβολές Σεπτεμβρίου (εισφορές Αυγούστου), σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, αυτό δεν μπορεί να συμβεί νωρίτερα από τα τέλη Οκτωβρίου.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ