Πρόταση αναπτυξιακής αναγέννησης της χώρας από την αυτοδιοίκηση

Γιώργος Πατούλης: «Δεν τα περιμένουμε όλα από το Κράτος, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάμε τη χώρα μπροστά»

Πρόταση αναπτυξιακής αναγέννησης της χώρας από την αυτοδιοίκηση

Ισχυρό μήνυμα αυτοπεποίθησης και ελπίδας πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ανοίγοντας την καλλιτεχνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Στοά Καλατράβα στο ΟΑΚΑ σηματοδοτώντας την έναρξη του οδοιπορικού για την καθιέρωση του Αμαρουσίου ως Παγκόσμιος Προορισμός Τουρισμού Υγείας, Αθλητισμού και Επιχειρείν.

Αναδεικνύουμε το αισιόδοξο πρόσωπο της Ελλάδας

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια να αναδειχθεί αφενός το αισιόδοξο πρόσωπο της Ελλάδας και αφετέρου η ισχυρή βούληση του θεσμού που έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, επενδύοντας σε τομείς της οικονομίας με υψηλή προστιθέμενη αξία, που μπορούν να οδηγήσουν στη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας μας.

«Με όραμα και σχέδιο, με επιμονή και έμπνευση, πάμε κόντρα στη μιζέρια και την απαισιοδοξία της εποχής. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν κι αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των πόλεων μας προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων και καλοπληρωμένων θέσεων απασχόλησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Στόχος μας είναι να στείλουμε ένας σαφές μήνυμα στήριξης σε όλους τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση ανέφερε, και πρόσθεσε πως στο πλαίσιο αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταθέτει τη δική της πρόταση εξωστρέφειας.

«Δεν τα περιμένουμε όλα από το Κράτος, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάμε τη χώρα μπροστά»

Αναπτύσσοντας τη στρατηγική για την αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση «δεν τα περιμένει όλα από το Κεντρικό Κράτος, αλλά ενεργοποιείται επενδύοντας στις υγιείς δυνάμεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

Ειδικότερα σημείωσε ότι προτεραιότητα αποτελεί η αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας και η προώθηση συνεργειών και συνεργασιών με στόχο να δημιουργηθούν νέα εισοδήματα και να σταματήσει η μετανάστευση των καλύτερων μυαλών της πατρίδας μας, στο εξωτερικό.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι, όπως τόνισε, το τρίπτυχο «σοβαρότητα, σχέδιο και επενδύσεις» και πρόσθεσε πως είναι υπό επεξεργασία η δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για να δημιουργηθούν επιχειρηματικές συμμαχίες πάνω στους άξονες, Ιατρικός Τουρισμός, Αθλητισμός και Επιχειρηματικότητα.

Ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη στρατηγική ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου

Όπως προανήγγειλε, από το Σεπτέμβριο θα γίνουν περισσότερες ανακοινώσεις για το σχεδιασμό που δρομολογείται, όσον αφορά στην καθιέρωση της πόλης του Αμαρουσίου ως «Παγκόσμιου πόλου του Τουρισμού Υγείας, του Αθλητισμού και του Επιχειρείν».

Σε ότι αφορά τον όμιλο ΟΥΝΕΣΚΟ Βορείων Προαστίων, ο κ. Πατούλης τόνισε πως διακρίνεται για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από στήριξη και φροντίδα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο συμβολισμό της συμμετοχής των παιδιών στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι «αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας» και διατύπωσε την πεποίθηση πως όταν οι «Έλληνες είναι ενωμένοι και έχουν ηγεσία, θαυματουργούν».

Στην εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ έγινε και η επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων

Επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Β.Προαστίων Αττικής, είναι η Δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης κα Μαρίνα Πατούλη –Σταυράκη

Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των κομμάτων στην εκδήλωση

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησαν στην εκδήλωση ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π.Κουρουμπλής και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλας. Παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ Εμ. Κόνσολας εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ, η εκπρόσωπος της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά, Θ.Θωμοπούλου, οι βουλευτές της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Σ.Βούλτεψη, Θ.Μπούρας, Γ. Καράς , οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σ. Καρχιμάκης, Μ. Αποστολάκη, ο εκπρόσωπος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου πατέρας Χ. Μαρούδας, πάτερ Νικόλαος Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου.

Οι Δήμαρχοι Κηφισιάς Γεώργιος Θωμάκος , Αίγινας Δημήτριος Μούρτζης , Μεγαρέων Γρηγόριος Σταμούλης , ο Κων/νος Γενάδης Εκπρόσωπος Δημάρχου Περιστερίου, ο Αλέξανδρος Πυργιώτης Εκπρόσωπος Δημάρχου Παλλήνης, ο Π. Μπουρούτας Εκπρόσωπος Δημάρχου Δελφών, ο Φώτης Τσελέπης, Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, η Αικατερίνη Τζιτζικώστα Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, η Μαίρη Ζηλεμένου Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων UNESCO, η Μαρία Γιαννίρη, Πρόεδρος Παν/νιας Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», ο Κων/νος Μόσχος, Εκπρ. Διοίκησης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Δ/ντής Ανάπτυξης, ο Δρ Κων/νος Πάντος, Επιστημονικός Δ/ντης ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, οι πολιτευτές ΝΔ οι κ.κ. Γιάννης Καλλιάνος, Μαριάνθη Καφετζή, Σωτήρης Ησαΐας, Ιωάννα Γκελεστάθη, Ζωή Ράπτη, η Φωτεινή Βρύνα Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Πρόεδρος του ομίλου ΙΑΣΩ Γ.Σταματίου, και πλήθος κόσμου.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης συμμετείχε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γ. Χατζηνάσιος και 300 παιδιά από τμήματα χορωδιών:

. Συμμετείχαν οι παιδικές χορωδίες:

– Σπύρου Λάμπρου (Διεύθυνση: Σπύρος Λάμπρου)

– Εθνικών Ωδείων Αμαρουσίου – Ηρακλείου (Διεύθυνση: Εύη Χλωρού)

– ConAnima (Διεύθυνση: Ιουλία Τζαννετουλάκου)

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ