Τι απάντησε ο Βαρουφάκης στις αναφορές Σόιμπλε για το 2015

Τι απάντησε ο Βαρουφάκης στις αναφορές Σόιμπλε για το 2015

Στον τέως υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας και στη συνέντευξη που Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απάντησε  μέσω του προσωπικού του blog ο έλληνας τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Σόιμπλε, ανφερόμενος στο κ. Γιάνη Βαρουφάκη, σχολίασε ότι «αυτά που λέει απέχουν τόσο από την πραγματικότητα ώστε δεν μπορώ να ασχοληθώ πραγματικά μαζί τους».

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης καλεί τον κ. Σόιμπλε να αφήσει τις γενικολογίες και μέσω ανάρτησής του στο προσωπικό του Blog αναφέρει:

«Αγαπητέ Βόλφγαγκ,

Άκουσα προσεκτικά και διάβασα ακόμα προσεκτικότερα τις πρόσφατες απαντήσεις σου σε δημοσιογραφικά ερωτήματα που προέκυψαν από το πρόσφατο βιβλίο μου «Ανίκητοι Ηττημένοι» αναφορικά με τις μεταξύ μας συνομιλίες το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Έχω να σου προτείνω το εξής. Αντί για γενικολογίες και προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε προ(σ)καλώ να καταδείξεις σε ποιό κεφάλαιο του βιβλίου, σε ποιά σελίδα, σε ποιά παράγραφο ανέφερα έστω και μια ανακρίβεια όσον αφορά κάτι που μου είπες (π.χ. ότι η 3η δανειακή συμφωνία και το 3ο Μνημόνιο που με πίεζες να υπογράψω, και το οποίο υπεγράφη μετρά την παραίτησή μου, “θα ήταν κάκιστο για την Ελλάδα” – ή, ακόμα εντονότερα, την άποψή σου ότι, σε περίπτωση που υπέγραφα, “θα ήμουν υπόλογος στον λαό μου”).

Φιλικά» έγραψε ο τέως υπουργός Οικονομικών.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ