Βενιζέλος: Ξυπόλητη στ’ αγκάθια η κυβέρνηση στο Eurogroup

«Μεγαλύτερο πρόβλημα από το χρέος είναι η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα»

Βενιζέλος: Ξυπόλητη στ' αγκάθια η κυβέρνηση στο Eurogroup

«Η κυβέρνηση πρέπει στο επόμενο Eurogroup να διασφαλίσει ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και ότι θα πάρουμε φυσιολογικά τις δόσεις. Από εκεί και πέρα, αφού τα διασφαλίσει αυτά, πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να έχουμε μία απάντηση κάποια στιγμή σε σχέση με το χρέος. Μην εκβιάσει τους συνομιλητές της, πυροβολώντας τα πόδια της χώρας, αρνούμενη να κλείσει η αξιολόγηση». Αυτή την αιχμηρή προτροπή απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κυβέρνηση ενόψει του επόμενου Eurogroup, στα μέσα Ιουνίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η κυβέρνηση πηγαίνει στο Eurogroup ξυπόλυτη στα αγκάθια

Τόνισε δε ότι «δεν μας έχει πει ποτέ τι ζητάει, τι θα θεωρούσε ικανοποιητικό, ποιες είναι οι προτεραιότητές της και περιμένει από τους άλλους να διαπραγματευτούν μεταξύ τους και να της πουν το αποτέλεσμα των δικών τους διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «πηγαίνει εκεί ξυπόλυτη στα αγκάθια και έχοντας πρωθύστερα αποδεχθεί πράγματα που θα έπρεπε να ακολουθήσουν τη μελέτη βιωσιμότητας, γιατί πρώτα διαμορφώνεις το γενικό σχήμα της πορείας του χρέους και μετά συμφωνείς πρωτογενή πλεονάσματα. Πρέπει να δεις ύψος τόκων, πρέπει να δεις επιτόκια, πρέπει να δεις διάρκεια, πρέπει να δεις όλα αυτά τα πράγματα».

«Μεγαλύτερο πρόβλημα από το χρέος είναι η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα»

Ο κ. Βενιζέλος, ασκώντας έντονη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, υπογράμμισε ότι μεγαλύτερο πρόβλημα από το χρέος είναι η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα, η διόγκωση των κόκκινων δανείων, η αδυναμία αναδιάρθρωσης, η αδυναμία επιστροφής καταθέσεων και η αδυναμία δανειοδοτήσεων όλων των πρωτοβουλιών των επιχειρηματιών, μικρών, μεγάλων, μεσαίων, που έχουν ανάγκη από μία τραπεζική βοήθεια.

«Το τέρας της τρομοκρατίας είναι πάντα σε λανθάνουσα κατάσταση»

Σχετικά με τη ρητορική διχασμού και βίας που αναδείχθηκε με την επίθεση στον κ. Παπαδήμο, τόνισε: «Το τέρας της τρομοκρατίας είναι πάντα σε λανθάνουσα κατάσταση και συντηρείται επειδή υπάρχει και ένα περιβάλλον, δυστυχώς, το οποίο το συντηρεί. Το περιβάλλον αυτό το είδαμε να εκδηλώνεται με εμετικό τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε ορισμένα συμβατικά μέσα ενημέρωσης, με αφορμή μία δολοφονική απόπειρα» σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «δεν θα εξαλειφθεί όταν υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι εμφανίζονται ως υπεύθυνοι αλλά ταυτόχρονα λαϊκίζουν, δημαγωγούν και εκμεταλλεύονται την απόγνωση ή την αδυναμία κατανόησης που έχει ένα τμήμα της κοινωνίας».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ