Βεσυρόπουλος: Κατασχέσεις σε 951.114 πολίτες και επιχειρήσεις

«Η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και θα προχωρά σε σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων»

Βεσυρόπουλος: Κατασχέσεις σε 951.114 πολίτες και επιχειρήσεις

Το ζήτημα της αναγκαιότητας της άμεσης πολιτικής αλλαγής μέσω πρόωρων εκλογών επαναφέρει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία. Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος, δήλωσε ότι τα στοιχεία της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) δείχνουν ότι ακόμα και σε μήνες με μικρές φορολογικές υποχρεώσεις όπως ο Ιούνιος, τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς την εφορία συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ ταυτόχρονα το 1/3 των φορολογουμένων δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, αφήνοντας απλήρωτους φόρους ύψους 700.000.000 ευρώ μόνο τον Ιούλιο.

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Έχει εξαντληθεί η φοροδοτική δυνατότητα χιλιάδων πολιτών

Ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει πως τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική δυνατότητα χιλιάδων πολιτών και μιλά για πολιτική της υπερφολόγησης που οδηγεί σε αδιέξοδο τους πολίτες και την οικονομία.

«Οδηγεί στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, αφού ήδη τον Ιούνιο προστέθηκαν 727.000.000 ευρώ νέα χρέη, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2017 δημιουργήθηκαν 5,5 δισ. νέα χρέη. Η μόνη που δεν αντιλαμβάνεται αυτή την αδιέξοδη κατάσταση, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είναι δεδομένο ότι θα καταφύγει και πάλι στη συνταγή που ξέρει: Την επιβολή και άλλων φόρων, δίχως τέλος και χωρίς λογική. Μαζί βεβαίως με τις κατασχέσεις» συνέχισε ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ, σημειώνοντας πως ήδη έχουν επιβληθεί κατασχέσεις σε 951.114 πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ θα ακολουθήσουν κατασχέσεις σε 1.608.263 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

«Η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και θα προχωρά σε σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων»

«Με τους μισούς Έλληνες να χρωστάνε στην εφορία και να είναι αντιμέτωποι με κατασχέσεις, είναι σαφές ότι απέχουμε έτη φωτός από την επιστροφή στην κανονικότητα. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και θα προχωρά σε σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων με αντίστοιχη, στοχευμένη μείωση δημοσίων δαπανών. Προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η άμεση πολιτική αλλαγή», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βεσυρόπουλος.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ