ΒΕΘ: Ολική εξόντωση για τους ελεύθερους επαγγελματίες οι εισφορές

Μόνο για το 2018 η έκπτωση του 15%

Τη δυσαρέσκεια του εκφράζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και α΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Παναγιώτης Παπαδόπουλος για τη νέα επιβάρυνση σε 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους μέσω της διεύρυνσης της βάσης υπολογισμού εισφορών.

«Μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη για τους ελεύθερους επαγγελματίες ‘κρύβουν’ τα κείμενα των εφαρμοστικών νόμων με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Στη λίστα με τα 140 βαριά προαπαιτούμενα που οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει εντός των επόμενων ημερών βρίσκεται και νέα επιβάρυνση που αφορά 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αφού, δεν θα αφαιρούνται από το εισόδημά τους οι ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου έτους.

Παναγιώτης Παπαδόπουλος: Oλική εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών

Μάλιστα, στο κείμενο με τις υποχρεώσεις του υπουργείου Εργασίας ορίζεται ξεκάθαρα ότι η έκπτωση της τάξεως του 15% επί της νέας, διευρυμένης βάσης των εισφορών, θα ισχύσει μόνο για το 2018. Από το 2019 και μετά, καμία μείωση δεν θα ισχύει» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι «8είναι τραγικό να επιβαρύνεται συνεχώς η καθημαγμένη επιχειρηματικότητα, στο όνομα των απαιτήσεων των δανειστών αλλά και της πολύμηνης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης που μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα είχε για τους πολίτες της χώρας.

Πρόκειται για ολική εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών, πολλοί εκ των οποίων μετά βίας συνεχίζουν να διατηρούν τις επιχειρήσεις. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται κατανοητό από την κυβέρνηση που σφυρίζει αδιάφορα, αναμασώντας πως οι επικείμενες αλλαγές δεν θα ισχύσουν από φέτος. Ωστόσο και τα επόμενα χρόνια στη χώρα αυτή θα ζουν οι ίδιοι πολίτες, οι οποίοι έχουν υποστεί ανελέητη εξάντληση και αδυνατούν να είναι τα μόνιμα υποζύγια» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ