ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,1% στη Βιομηχανία τον Ιούνιο

ΔΕΔΑ: Χρηματοδότηση 40 εκατ. ευρώ για δίκτυο φυσικού αερίου σε 18 πόλεις

Αυξημένος κατά 8,1% παρουσιάστηκε ο κύκλος εργασιών για τη Βιομηχανία κατά το μήνα Ιούνιο, έναντι μείωσης 10,5% που παρουσίασε τον Ιούνιο του 2016, βάσει της σχετικής ανακοίνωσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Ειδικότερα, κατά το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2016 – Ιουνίου 2017, ο μέσος γενικός δείκτης αυξήθηκε κατά 10,3% έναντι μείωσης 13,1%, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Η άνοδος του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Ιούνιο προήλθε από:

α) αύξηση 11,9% του δείκτη κύκλου εργασιών Ορυχείων-Λατομείων. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη, άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων

β) αύξηση κατά 8,1% του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών.

Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών διψήφιων κλάδων: κλωστουφαντουργικών υλών, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, βασικών μετάλλων και γ) από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών (αύξηση κατά 2,3% του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς και αύξηση 17,2% του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς).

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ