ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,7% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλη

Στο 1,3% η αύξηση παραγωγής των μεταποιητικών βιομηχανιών

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,5% η αύξηση για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα

Στο 1,7% ανήλθε η αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα για το μήνα  Ιούλιο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε 1,3%. Ειδικότερα, βάσει της σχετικής ανακοίνωσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 1,7% τον Ιούλιο 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2016, έναντι αύξησης 5,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2016 με το 2015.

Η εξέλιξη αυτή προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση:

*Κατά 2,5% του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων.

 • Κατά 1,3% του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών. Σε αυτό συνέβαλε κυρίως η αύξηση στην παραγωγή καπνού (9,4%), βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (9%), βασικών μετάλλων (30,6%), μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού (14%), μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων (29,3%) και επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού (27,5%).
 • Κατά 3,8% του δείκτη παραγωγής Ηλεκτρισμού.

2. Από τη μείωση:

 • Κατά 5% του δείκτη παροχής νερού.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), σε μέσα επίπεδα το επτάμηνο εφέτος, ο γενικός δείκτης παροχής νερού παρουσίασε αύξηση 5,3%, ενώ ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παροχής νερού, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ παρουσίασε μείωση 0,7% τον Ιούλιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2017.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ