Βίτσας: «Δεν υπάρχουν νέα μέτρα το 2017-2018»

«Πακέτο» τα μέτρα-αντίμετρα για ψήφιση στη Βουλή

Δημήτρης Βίτσας

Πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα για το 2017 και το 2018 τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Τα μέτρα και τα αντίμετρα, σημείωσε, που θα εφαρμοστούν στη συνέχεια θα ψηφιστούν μαζί στη Βουλή Απαραίτητη προϋπόθεση τόνισε, να έχουν συμφωνηθεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Βίτσας: Τα περισσότερα ζητήματα έχουν λυθεί από το Νοέμβριο

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «η χρονική ακολουθία έχει ως εξής: Τα τεχνικά κλιμάκια λύνουν τα τεχνικά ζητήματα της αξιολόγησης -κάτι που δεν είναι δύσκολο αφού τα περισσότερα ζητήματα έχουν λυθεί από τον περασμένο Νοέμβριο- οριστικοποιούνται τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μπαίνουμε στην ποσοτική χαλάρωση, τελειώνουμε με τη μεγάλη δόση τον Ιούλιο του 2017 και μπαίνουν οι βάσεις για την ανάπτυξη».

Συμφωνία «πακέτο» για μέτρα-αντίμετρα

Ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους είναι πακέτο, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας για την αξιολόγηση.

Ξεκαθάρισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι στη Βουλή θα ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα μαζί ενώ δεν υπάρχει λόγος να ψηφιστούν τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος.

«Παγώνει» το δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανεργία

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι η Παγκόσμια Τράπεζα δεν θα χρηματοδοτήσει με δανεισμό 3 δισ. ευρώ πρόγραμμα για την ανεργία είπε ότι η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για τη μείωση της ανεργίας, αλλά προσέθεσε ότι την ώρα που βγαίνεις από προγράμματα δεν είναι ανάγκη να φορτωθείς και άλλες δεσμεύσεις αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ